Zo word je leuk oud!

30/03/2022
|
244
drempelhulp-scootmobiel

Als je nadenkt over het leven dat nog voor je ligt, kun je daar heerlijk over fantaseren. Hoe kun jij het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf? Ga er even vanuit dat alles kan. Denk dus even niet aan alle drempels. Laat je fantasie eens echt de vrije loop. Dan kom je misschien wel verrassende zaken tegen, maar hoe wordt je oud op een leuke manier? Lees hier de tips. 

Denk in mogelijkheden 

Het is niet zo dat je iets altijd heel erg concreet moet maken wat je in gedachten hebt. Soms wel, maar dat werkt niet altijd voor iedereen. Wat ook niet helpt, is het te vaag te houden. Wat werkt wel? Dat is vooral luisteren naar wat jouw hart je ingeeft. Gaandeweg komt er vanzelf iets op jouw pad dat je leuk lijkt. Dan kun je dat volgen. Het kan achteraf blijken dat dit toch niks voor jou is. Toch kun je ervaring opdoen en ontdekken wat jou echt trekt. Dit is trouwens wel net even iets anders dan van de hak op de tak gaan. Het verschil tussen van de hak op de tak gaan en je hart volgen, is een beetje vergelijkbaar met het verschil tussen impulsief handelen en intuïtief handelen. Luister dus goed naar jouw gevoel. 

Gerelateerd nieuws  De prachtige bossen van de Ardennen

Zorg goed voor jezelf 

Daarmee wordt niet alleen bedoeld dat je gezond eet en voldoende beweegt. Tip: lees ook over hoe je nu wel gezond gaat eten. Denk ook aan een vervullend sociaal leven, waar je blij van wordt. Leuk oud worden draait immers niet alleen om een goede gezondheid. De mentale, sociale en spirituele ontwikkeling is net zo goed belangrijk. Daarbij kun je natuurlijk bij spirituele ontwikkeling ook denken aan een godsdienstig leven of betekenisvol leven als dit beter aansluit bij jouw belevingswereld. 

scootmobiel-drempelhulp

Drempelhulp scootmobiel 

Het is niet iedereen gegeven dat de gezondheid zo goed is dat je tot je dood alles gewoon kunt doen, zoals je dat gewend was. Een belangrijke tip is: maak gebruik van beschikbare hulpmiddelen. Kies voor een scootmobiel en een drempelhulp voor een scootmobiel, als dit jouw mobiliteit weer vergroot. Je doet jezelf tekort als je wacht met de aanschaf van een drempelhulp of scootmobiel. Er zijn nog veel ouderen die zeggen dat ze die drempelhulp of scootmobiel al jaren eerder hadden moeten hebben. 

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!