Hoe ga je nu wel beginnen met anders eten? 

05/12/2021
|
227
voedingscoach

Het is bijzonder hoe vaak het gebeurt. Je zit op de bank en bedenkt je: morgen ga ik beginnen met gezonder eten, afvallen of meer groente eten. Je wilt misschien wel meer energie of een strakker lichaam. Herkenbaar? Je bent ook niet de enige. Het is alleen zo jammer, dat er maar weinig mensen uiteindelijk echt in actie komen en het dan ook nog eens langer dan een maand volhouden. 

Wat gaat mis? 

Check voor jezelf wat je tot nu toe gedaan hebt. Heb je er een dieet van het internet, een internetgoeroe, een eigen schema, of iets dergelijks bij gepakt? Dan heb je in ieder geval één ding goede gedaan. Je had een concreet plan. Dat is goed. Zonder plan gaat het sowieso lastig worden, dan weet je feitelijk niet eens wanneer je kunt zeggen dat jouw plan gelukt is. 

Het nadeel alleen van bovenstaande is dat een dieet van het internet en van een internetgoeroe vaak niet op jou is toegepast. Dat kan natuurlijk wel als je zelf een voedingsschema maakt. Valkuil daarvan is echter dat dit schema toch niet zo gezond is als je denkt. Met als gevolg dat je bijvoorbeeld een overschot of tekort ergens van hebt. Dit kan er vervolgens voor zorgen, dat jij je niet lekker gaat voelen en het niet lang vol gaat houden zo. 

Gerelateerd nieuws  Ken je deze sporten al?

Voedingscoach 

Om al die valkuilen te voorkomen is er een simpele oplossing. Een voedingscoach. Het is jammer dat sommige mensen als zo'n drempel ervaren om een voedingscoach in te schakelen. Hier los je namelijk al veel mee op. Het voordeel van een voedingscoach is ook dat je andere valkuilen beter en slimmer te lijf kunt gaan. Je leert ervaren wat de lastige momenten zijn voor jou. Vervolgens kun je maatregelen nemen om de druk te verlagen. 

voedings-coach

Zo is het bijvoorbeeld enorm verraderlijk, om met een lege maag naar de supermarkt te gaan. Dan is de kans op impulsaankopen namelijk erg groot. Dit zorgt ervoor dat je meer weerstand moet bieden aan alle verleidingen in de supermarkt. Daarmee maak je het jezelf in huis ook weer moeilijker. Tuurlijk ben jijzelf altijd diegene die zelf het eten eet en uitzoekt. Maar, als je thuis niet zoveel ongezonde keuzes hebt, dan is dat natuurlijk al een stuk eenvoudiger.  

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!