Zo ben je goed beschermd tegen de zon!

30/01/2023
|
401
zonlicht

Kijk je ook al uit naar een zonovergoten zomer? Bijna niets is fijner dan de zon op je huid voelen, maar je moet je wel goed beschermen tegen de straling van de zon. Deze is namelijk erg schadelijk voor je huid. Het kan er namelijk voor zorgen dat je huid uitdroogt of verbrandt. Op de lange termijn zou overmatige blootstelling aan de zon kunnen zorgen voor huidkanker.  Gelukkig kun je met onze tips ervoor zorgen dat je jezelf goed beschermt tegen de zon.

Smeren, smeren, smeren!

Een makkelijke en tevens noodzakelijke wijze van bescherming is het insmeren met zonnebrandcrème. Wij adviseren je dan ook om te allen tijde een tube zonnebrandcrème en clean and pure for men bij de hand te hebben. Eén keer per dag insmeren is niet voldoende als je de hele dag wordt blootgesteld aan zonlicht. Vaak ben je pas optimaal beschermd wanneer je je ieder uur à anderhalf uur insmeert.

Blijf uit de zon!

Op dagen dat de zon volop schijnt, zou je het liefst elk straaltje mee willen pikken zodat je lekker kunt bruinen. Toch raden we je af om dat te doen. Sterker nog: het is beter om ’s middags zo veel mogelijk de zon te vermijden. Zoek in plaats daarvan een schaduwplek op, ga even naar binnen of doe een dutje onder de parasol!

Gerelateerd nieuws  Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

Kleding om je te beschermen

Wij snappen dat je in de zomer het liefst een mouwloos jurkje, kikini of zwembroek draagt. Toch raden we dit af. Kies in plaats daarvoor voor kleding die je huid iets meer bedekt, zodat hij niet kan verbranden. Een shirtje met mouwtjes is bijvoorbeeld het beste item om te dragen als je de hele dag wordt blootgesteld aan de zon. Uiteraard mag je kleding wel licht en luchtig zijn.

Draag een petje of zonnehoed

Een leuke, effectieve en fashionable manier om jezelf te beschermen tegen zonlicht is het dragen van een petje of hoed. Behalve dat je gezicht beschut is tegen de straling, houdt het ook het felle licht tegen. Geen dichtgeknepen ogen meer voor jou dus!

Als je al onze adviezen opvolgt, ben je de zon de baas. Hoe erg de zon je ook toelacht, smeren en schaduwpauzes zijn een must in de zomer!

Ben je benieuwd hoe je geld kunt verdienen met de zon als hulpmiddel? Lees dan ons artikel over hoe je geld kunt verdienen met je eigen zonnepanelen!

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!