Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

03/10/2023
|
221
Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

Zonnepanelen laten plaatsen is in principe geschikt voor elk dak. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je zonnepanelen een stuk minder effectief zijn op het westen dan alle andere richtingen. Wil jij weten hoe geld kunt verdienen met je eigen zonnepanelen? Lees dan vooral verder voor alle ins and outs!

Bepalen van de juiste richting

In principe kan een zonnepaneel in elke richting en de meeste daken geplaatst worden. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het rendement niet voor iedere hoek hetzelfde is. Zo zit er een heel groot verschil tussen bepaalde hoeken.

Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

Zuiden

Vergeleken met alle hoeken is een zonnepaneel op het zuiden het meest lucratief. Dit komt doordat er op deze hoek de meeste zonnestralen staan die opgevangen worden door de panelen. Ondanks de verschillende seizoenen die er zijn, heb je het meeste profijt van een paneel op het zuiden.

Westen

Een zonnepaneel kan ook nog lucratief zij om te laten plaatsen. Het nadeel wat deze stand met zich meebrengt, is dat alleen tegen het einde van de middag schijnt de zon op de panelen, waardoor je dus al een hele periode geen gebruik ervan kunt maken. Zo is het gemiddeld rendement van zonnepanelen op het westen een kleine 20% lager dan zonnepanelen op het zuiden. De opbrengst is echter nog ruim genoeg om je energierekening te laten dalen. Je moet er wel rekening mee houden dat het langer duurt voordat je er optimaal van kunt genieten. Het kan namelijk zo zijn dat je er pas na het achtste jaar van kunt profiteren.

Gerelateerd nieuws  Schlaf und unsere Gesundheit

Zo hebben zonnepanelen in de bollenstreek er meer mee te maken dan een streek in Nederland waar de huizen voornamelijk op het zuiden gericht zijn.

Noorden & oosten

Je kunt zonnepanelen op het noorden en oosten goed vergelijken. Er zijn namelijk niet echt grote verschillend te vinden tussen deze twee richtingen. Echter duurt het minimaal 2 jaar langer dan de richting op het westen, voordat je echt kosten gaat besparen. Het blijft echter wel rendabel genoeg kosten omlaag te drukken, alleen is dit veel minder dan de andere twee richtingen. Een gemiddeld zonnepaneel gaat tegen de 25 jaar mee, dus blijven er nog genoeg jaren over om de kosten er financieel uit te halen.

Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

Keuzes maken

Wij hopen je in deze blog in ieder geval genoeg informatie te hebben gegeven over hoe lucratief alle richtingen zijn. Elke richting heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen, maar hoe dan ook gaat het na ongeveer 10 jaar geld besparen in je huishouden. Bedenk daarom ook van tevoren goed wat je wil, en of je dit het wachten waard vindt. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden hoe je geld kunt verdienen met je eigen zonnepanelen.

Ben je op zoek naar andere interessante blogs? Lees dan onze blogs over leuke duurzame cadeautips of tips om je concentratievermogen te verbeteren of batterijen voor duurzame energie.

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

|
Wonen

Waarom een veranda een toevoeging is aan jouw woning

|
Wonen

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen

Verhoog de veiligheid van jouw woning

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!