Het is mogelijk om de apk eerder te doen. Maar, is dit wel verstandig? Hier zie je een opsomming van de voor- en nadelen van eerder de apk laten uitvoeren. Overigens staat het natuurlijk altijd vrij om een extra controle te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld als er iets anders is dan anders, tijdens het rijden. Zeker als je met een auto en een daktent op vakantie wil, ga je voor veilig.

Wanneer moet je de apk doen? 

De apk is ten eerste verplicht als de auto 4 jaar oud is. Daarna moet de auto worden gekeurd als deze 6 jaar oud is en 8 jaar oud. Daarna moet een auto jaarlijks de apk ondergaan. Lukt het niet om op tijd de apk goedkeuring te krijgen? Dan kun je een boete krijgen. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat dit niet misgaat, want een boete is zonde van het geld.

Eerder de apk laten doen 

Wacht dus niet tot het laatste moment met de apk. Anders heb je mogelijk een boete. Gelukkig hoeft een apk niet op dezelfde dag te gebeuren. Twee maanden voor de zogenaamde vervaldatum, kun je de apk al laten uitvoeren. Dat levert ook geen extra kosten op, want de vervaldatum blijft hetzelfde. Dus het jaar erop hoef je de auto niet 2 maanden eerder te laten keuren dan anders had gemoeten.

Voordelen en nadelen eerder de apk laten doen 

Het voordeel van eerder de keuring doen, is dat het minder stress oplevert. Geen gedoe met een eventuele boete. Het nadeel kan zijn dat de auto theoretisch gezien dan 1 jaar en 2 maanden gebruikt kan worden tot de volgende apk. Dat vergroot de kans dat je pech krijgt met de auto voor de apk. Dit probleem kun je natuurlijk wel ondervangen door de volgende keer ook weer twee maanden eerder de auto te laten keuren.

rotterdam-autotransport

Autotransport Rotterdam 

Toch pech, net voor de apk? Dan is het wellicht handig om te weten dat er altijd nog autotransport Rotterdam is. Een sleepdienst die kan zorgen voor autotransport Rotterdam of waar dan ook. Het voordeel van de juiste sleepdienst voor autotransport Rotterdam is dat je alleen betaalt als je het nodig hebt. Zonder lidmaatschap. Wel zo fijn, toch?

Lees ook:  Met het vliegtuig op vakantie