Optimaal genieten van jouw daktent 

21/11/2021
|
215
luifel

Je ziet op auto's steeds vaker een daktent. Niet zo gek, want het is een ideale vorm van kamperen. Zo heb je een mix van het flexibele en goedkope van kamperen en de comfort van een kleine caravan. Je hoeft namelijk zo niet op een luchtbedje te slapen, maar je tent is wel heel makkelijk opgezet. 

Kamperen was in eerste instantie voor de elite 

Kamperen is begonnen als elite activiteit. Eind 1800 ontstond het kamperen in een tent. Dit werd gedaan door welgestelde mensen in Engeland die soms in een tent gingen overnachten. De eerste campingclub werd in Groot-Brittannië de eerste camping club opgericht. Dat was in 1906. Nederland volgde zes jaar later met de oprichting van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club. 

In 1924 opende men het eerste kampeerterrein. Dit was in Vierhouten. Na de Tweede wereldoorlog werd het kamperen ook populair onder de minder rijke bevolking. 

luifel

Glamping met een luifel voor de auto 

Tegenwoordig wordt kamperen vaak als meer een soort back to basic ervaren. Iets voor de liefhebber. Wat wel meer in opmars is, dat is op een meer luxe wijze kamperen. Soms gaat het dan over eigenlijk een soort normale woning in een grote tent. Dus met bijvoorbeeld ook een douche en gewoon een bed met een matras. Er zijn prachtige glamping tenten, maar niet alles is goed betaalbaar voor iedereen. 

Gerelateerd nieuws  Wat te doen in New Jersey

Je kunt ook kiezen van een mooie tussenvorm. Dat is minder duur en als je minder kosten kwijt bent, dan kun je lekker vaker op vakantie. Glamping met een daktent en luifels, is dan ook voor veel mensen een top oplossing. Zo kun je er dus gewoon ook op een fijne matras slapen. Zeker als je snel last van de rug hebt, erg handig. Het voordeel van een daktent is, dat je het ook heel snel kunt opzetten.  

Wil je een net wat grotere ruimte? Dan zijn luifels ideaal. Daarmee creëer je net wat extra ruimte. Bovendien ben je zo beter beschermt tegen minder fijne weersomstandigheden. Bij hitte zit je met luifels minder in de zon en als het regent zit je lekker droog. Verder kunnen mensen niet zo makkelijk meer in jouw tent kijken. Ook fijn natuurlijk. Al zin in vakantie? Lees dan ook gerust over vakantietrends.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!