De vakantie trends van Nederland

18/11/2021
|
233
daktent

 Alweer toe aan vakantie? Daar kun je toch bijna niet genoeg van hebben. Natuurlijk is een beetje afwisseling dan wel weer fijn. Vind je het leuk om op de hoogte te zijn van de vakantie trends? Dan is dit artikel voor jou! 

Populaire vakantielanden 

Welke landen doen het momenteel goed? Om daar achter te komen, is het slim om het bij het Centraal Bureau voor Statistiek te checken. Daar kun je lezen dat Nederlanders voor vakantie van vijf dagen of meer in het hoogseizoen kiezen voor: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk. 

daktent

Ver weg vakanties 

Wat je vergeleken met vijftien jaar geleden ook kunt constateren is dat mensen steeds verder op vakantie gaan. Thailand en Bali zijn bijvoorbeeld ook populair. Bij jongeren is het nog steeds zo dat sommigen een tussenjaar, al dan niet bewust inlassen en dan gaan backpacken. Het is wel allemaal vaak wat meer georganiseerd. Sommigen mensen combineren vakantie ook met vrijwilligerswerk, op de plaats van bestemming. 

Daktent 

Steeds meer mensen gaan met een daktent op vakantie. Met een daktent is het namelijk heel makkelijk om met relatief weinig kosten, op vakantie te gaan. Het mooie is dat je een stuk comfort behoud. Met een daktent kun je een slaapplek creëren met een matras. Dat is natuurlijk wel even wat fijner dan een luchtbed. 

Gerelateerd nieuws  Top 5 irritaties wanneer je op wintersportvakantie gaat

Vakantie in Nederland 

Het is tegenwoordig ook weer normaal: even weg in eigen land. Heerlijk op vakantie of een weekendje weg in Nederland. Het is eigenlijk bijzonder dat je soms dingen ver weg zoekt. Soms begrijpelijk, als je bijvoorbeeld graag de zon opzoekt of gewoon even niet bereikbaar wil zijn voor iedereen. Even weg van alles. 

Toch kan dat laatste in Nederland ook. En als de huidige tijd anno 2020 en 2021 ons wel iets leert dan is het wel om meer het goed uit jezelf te halen. Wellicht past daar ook een vakantie in eigen land goed bij. Als je alleen tot rust kan komen door weg te zijn is eigenlijk ook vreemd. Je neemt immers altijd jezelf mee. Misschien heb je alleen al meer vakantiegevoel als je jouw badkamer stressvrij maakt. Maar, goed. Wat voor de één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. 

Weet je ondertussen al wat jij op vakantie gaat doen?

 

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!