Vloer egaliseren als onderlaag of als eindlaag

08/02/2021
|
222
betonvloeren egaliseren

Waar vroeger het egaliseren van de vloer gebruikt werd als onderlaag wordt het steeds meer gezien als volwaardige vloer. Daarnaast blijft het verstandig om bij het plaatsen van een nieuwe tegel- of parket vloer een egalisatie laag te plaatsen. Eigenlijk is het bij iedere ondergrond mogelijk om deze glad te maken alleen werkt een betonvloer egaliseren weer heel anders dan hout.

Een egalisatie laag is aan te brengen op:

  • zandcementvloer
  • een vloer van hout
  • een spaanplaatvloer
  • fermacell
  • een betonnen vloer

Egaliseren als onderlaag

Bij het plaatsen van een nieuwe ondervloer op uw oude vloer is het belangrijk dat deze waterpas is en geen verschillen meer heeft. Dit om uw nieuwe vloer ook zo strak mogelijk te kunnen plaatsen en later geen verkeerde puntbelasting te krijgen.

Om dit goed te laten uitvoeren raden wij u aan een professional hiervoor in te schakelen. Zij doen dit niet alleen veel sneller, ook een stuk kwalitatiever dan iemand die dit nauwelijks doet. Dit hoeft niet duur te zijn. U zult merken dat de prijsverschillen zitten in het materiaal.

Een egaline ondervloer wordt meestal geplaatst onder een parketvloer of onder een tegelvloer. Wanneer u dit wilt (laten) doen is het belangrijk om een goede hechting te creëren tussen de egalinelaag en de nieuwe vloer. Bij een tegelvloer dient u eerst de oude vloertegels goed te ontvetten en te reinigen. Daarna kunt u een primer uitsmeren om ervoor te zorgen dat er een goede hechting ontstaat tussen het oude en nieuwe materieel en de laag egaline.

Gerelateerd nieuws  Samsung Galaxy S20 plus algemene informatie

Op deze manier kan de egalisatielaag zeker niet loslaten en is het gewicht optimaal verdeeld.

betonvloeren egaliseren

Egaliseren als eindlaag

Tegenwoordig zien we het steeds meer. Of het nou in een oude school, woonboerderij of loft is. Een mooi geëgaliseerde vloer misstaat nergens! Door de combinatie van cement geeft de egaline meestal een industrieel uiterlijk. Het wordt ook vaak vergeleken met een betonvloer.

Mocht u grijs nou wat saai vinden maar wel enthousiast zijn onder de eigenschappen van een vloer egaliseren kunt u er ook voor kiezen pigmentkleuren toe te voegen.

Als u de egalisatie vloer wilt blijven gebruiken als eindlaag zul je wel een goede coating moeten aanbrengen. Hierdoor zal de vloer nog harder en slijtvast worden.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!