Waar let je op bij het kopen van een loopfiets

08/03/2022
|
62
loopfiets meisje 2 jaar

Een loopfiets voor een meisje van 2 jaar, het is een super leuk cadeau wat je kunt geven. Het is vooral een cadeau waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt, want het helpt bij de ontwikkeling van je kind! Misschien handig om eerst even te kijken wat een loopfiets precies is, het woord zegt het eigenlijk al. Het is een lage fiets, maar het heeft geen trappers. Je beweegt door loopbewegingen te maken en komt zo vooruit. Doordat het een lage fiets is, komt je kind ook aan de grond met de voeten.

Waarom een loopfiets?

Een vraag wat veel mensen zullen stellen is waarom geef je een loopfiets aan een meisje van 2 jaar? Nou, daarvoor geven we je drie verschillende redenen! Misschien wel de meest bekende en de belangrijkste reden is dat de grove motoriek van je kind wordt bevordert. Maar niet alleen de motoriek van je kind wordt ontwikkelt, ook de kracht. Je kind moet zich namelijk met de kleine beentjes voortduwen. Ze leren langzamer hun kracht kennen en ook meer voort te duwen. Daarnaast wordt de balans ontwikkelt. Je kind moet namelijk zijn best doen om zijn evenwicht te bewaren, zodat het niet valt.

Gerelateerd nieuws  Oorzaken van eenzaamheid bij jongeren

Verschillen in loopfietsen

Waarschijnlijk zul je nu denken een loopfiets is een loopfiets, maar niks daarvan is waar. Er zijn heel veel verschillende loopfietsen. Zo heb je driewielers die vaak gebruikt worden voor kinderen van pak om weg 1 jaar. Terwijl de echte loopfiets op twee wielen pas gebruikt wordt vanaf ongeveer twee jaar. Dit heeft te maken met het feit dat het evenwichtsgevoel nog niet volledig ontwikkeld is. Vanaf een jaar of twee is het evenwichtsgevoel meer ontwikkeld! Ze kunnen hun evenwicht bewaren, maar hun balans is nog niet optimaal. Door een loopfiets voor een meisje van 2 jaar aan te schaffen kun je je kind voorbereiden op een echte fiets.

Zo kun je zien dat er toch best wel veel dingen zijn waar je op moet letten als je een loopfiets koopt! Niet iets wat je van te voren zou bedenken. Hopelijk weet je nu beter waar je op moet letten als je de volgende keer een loopfiets koopt. Wil je als mama of papa dan ook meteen iets aan je figuur gaan doen? Lees dan vooral even de blog over het verminderen van je vetpercentage.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!