Wil je niet afvallen, maar wel droog trainen, dat wil zeggen het verlagen van je vetpercentage? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Je vetpercentage is de hoeveelheid vet in je lichaam ten opzichte van je totale gewicht. Hoe minder vet in verhouding tot spier-, viscerale en botmassa, hoe meer spieren je hebt en hoe groter de kans dat je spieren opvallen. Het verlagen van je vetpercentage kan vele voordelen hebben voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan gewichtsverlies. Kun jij wel wat tips gebruiken om je vetpercentage te kunnen verlagen? Lees dan snel verder!

Waar moet je rekening mee houden?

Gewichtsverlies en vetverlies zijn met elkaar verbonden wanneer je je gewicht wilt blijven behouden of verminderen. Dit kun je allereerst doen door de juiste hoeveelheid kcal binnen te krijgen. Dit is afhankelijk van je geslacht, gewicht en lengte. Als je minder eet dan je verbruikt, val je dus af. Dit kan een vrij simpele allereerste stap zijn in je proces naar vetverbranding. Als je ook je macro’s optimaliseert, behoud je ook je spiermassa, breng je je hormonen in balans en zul je meer energie krijgen! Let daarnaast ook goed op wat je precies allemaal eet. Vers, onbewerkt voedsel bevat veel gezonde voedingsstoffen die je helpen je fit en energiek te voelen. Bovendien zijn de voedingsmiddelen natuurlijk en onbewerkt en daarom over het algemeen vaker caloriearm en bevatten ze geen vet veroorzakende stoffen zoals overtollige glucose, fructose of transvetten. Vaak zijn deze soorten voeding ook nog eens veel beter voor je vetpercentage.

fat burner

Wat kun je nog meer doen?

Naast de basis van gezonde voeding die de juiste voedingsstoffen bevat zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten. Als toevoeging hierop zou je bijvoorbeeld eens een fat burner kunnen nemen. Een fat burner versnelt het proces van vetverbranding en je zult daardoor sneller resultaat zien. Je kunt een fat burner nemen in de vorm van capsules, maar ook in de vorm van een drankje. Een andere simpele toevoeging is cafeïne. Van cafeïne is aangetoond dat het een mild stimulerend effect op het zenuwstelsel heeft. De meeste mensen ervaren dit in de vorm van meer vitaliteit, betere concentratie, meer alertheid en meer uithoudingsvermogen. Daarnaast zorgt cafeïne ervoor dat er meer energie wordt gehaald uit opgeslagen vet in plaats van uit koolhydraten.

Lees ook:  Hoe ga je nu wel beginnen met anders eten?