Chinees Sittard - Restaurant Pom Lai

11/02/2021
|
202
Chinees Sittard

Bij Restaurant Pom Lai, chinees Sittard vind je maar liefst 296 verschillende gerechten uit de Aziatische keuken. Door dit uitgebreide assortiment is er voor ieder wat wils. De specialisatie ligt bij de keuken uit Maleisië en Singapore. Het restaurant beschikt ook over een (feest)zaal die afgehuurd kan worden door groepen tot maximaal 50 personen.

Beste Chinees Sittard

In 2014 is Restaurant Pom Lai uitgeroepen tot beste Limburgse chinees. De chinees Sittard is op plek 41 geëindigd, maar heeft hiermee wel de eerste plek binnen Limburg behaald. De uitreiking is gedaan door Asian Horecavizier.

Geschiedenis Chinese restaurants Nederland

In Nederland is het eerste Chinese restaurant opgericht in 1920. Dit restaurant is geopend in Rotterdam, waar in die tijd veel chinezen woonden. Er heerste veel armoede onder de chinezen in Nederland, waardoor een steeds groter wordende groep besloot om een eethuis te beginnen. Hierbij nam ook de interesse naar de Chinees-Indische keuken toe, door alle soldaten die na de Tweede Wereldoorlog terugkeerden naar Nederland vanuit Indonesië.

De Chinese ondernemers pasten de gerechten aan op de wensen en behoeften van de Nederlandse bevolking. Zo werden bijvoorbeeld de porties groter gemaakt en werden er iets minder kruiden gebruikt. Door deze aanpassingen nam het succes alleen nog maar meer toe en werd het voor chinezen steeds aantrekkelijker om een eigen restaurant te openen. Een jaar geleden waren er ongeveer 1600 Chinees-Indische restaurants in Nederland.

Gerelateerd nieuws  Optimaal voorbereiden op het sporten

Culinaire tradities

Er zijn acht culinaire tradities binnen de Chinese keuken. Chinees Sittard biedt een divers assortiment aan waarin deze tradities rijkelijk terug te vinden zijn. Zo is er de Anhuikeuken, Minkeuken, Zhejiangkeuken, Jiangsukeuken, Hunankeuken, Shandongkeuken, Sichuankeuken en de Kantonese keuken. Alle keukens beschikken over hun eigen aroma’s, pepers, vleestoepassingen en nog veel meer.

All you can eat

Het concept van all you can eat wordt bij Chinese restaurants steeds populairder. Er zijn relatief veel Nederlanders die houden van grote porties voor zo min mogelijk geld, wat ervoor zorgt dat het all you can eat concept een groot succes is in Nederland. Chinese restaurants pikken dit op en bieden steeds vaker een onbeperkt menu aan voor een vooraf bepaalde prijs. Ook dit is een voorbeeld van hoe de chinezen zich aanpassen aan de wensen van de Nederlandse bevolking.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!