Hoe creëer je een thuis gym?

02/12/2022
|
357
thuis gym

Steeds meer mensen gaan naar de sportschool om fit te blijven. Het is misschien wel populairder dan ooit tevoren, maar voor sommige is het gaan naar de sportschool een drempel waar ze niet overheen kunnen stappen ook al willen ze wel graag gaan sporten. Om die reden kiezen sommige mensen ervoor om thuis een kleine sportschool te creëren met een fitnesstoestel en gewichten. Hoe begin je eigenlijk aan het maken van een thuis gym? In deze blog leggen wij het je uit!

Wat heb je nodig voor een thuis gym?

We beginnen met wat goed nieuws, want er is helemaal niet zoveel benodigd om een thuis gym te creëren. Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt, maar de basis die je benodigd hebt is ruimte en een stevige vloer. Je hoeft niet eens per se gewichten in huis te halen aangezien er veel oefeningen zijn die je kunt uitvoeren zonder gewichten. Bij deze oefeningen maak je namelijk gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor is een matje of bankje dus het enigste wat je nodig hebt om je oefeningen te doen!

Waar moet je ruimte aan voldoen?

Om een goede thuis gym te maken, is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om je te kunnen bewegen. Hierdoor is vaak een garage, kelder of zolder de perfecte oplossing. Je kunt natuurlijk ook je woonkamer tijdelijk omtoveren tot thuis gym, maar dan moet je gebruik maken van spullen die je naderhand gemakkelijk kunt opbergen. Je zult waarschijnlijk flink te keer gaan in je sportschool, om die reden is het van belang dat je goede ventilatie en verlichting hebt in die ruimte. Zo kun je veilig en gezond sporten.

Gerelateerd nieuws  Een scootmobiel brengt mobiliteit

Hoe kan je de thuis gym inrichten?

Heb je de ruimte uitgekozen? Dan kun je gaan beginnen met de inrichting. Zoals eerder gezegd, kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Als je niet te veel wilt investeren, kun je beginnen met het doen van oefeningen met je lichaamsgewicht. Wil je later een stapje verder gaan? Dan kun je kijken voor de aanschaf van een setje dumbells of een optrekstang. Ben je ervan overtuigd dat je er helemaal voor gaat? Dan kun je op zoek gaan naar apparaten om ervoor te zorgen dat jou thuis gym net zo mooi wordt als een echte sportschool!

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!