Waar moet je op letten wanneer je start met fitness?

24/05/2022
|
256
proefles

Wanneer je wilt beginnen met fitness, dan is het vaak moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Het kan op het begin erg onwennig zijn wanneer je naar de sportschool gaat. Wij vertellen jou waar je rekening mee moet houden wanneer je serieus aan de slag wil met fitness.

Volg een fitnessschema

Het volgen van een fitnessschema zorgt voor hou vast. Met een fitnessschema weet je precies welke oefeningen je moet uitvoeren en in welk aantal herhalingen je de oefeningen uitvoert. Op het begin is dit erg handig, zo weet je precies wat je moet doen. Na verloop van tijd doe je deze oefeningen uit automatisme.

Als je aan de slag gaat bij een sportschool krijg je vaak een fitnessschema van een van de sporttrainers. Zo kun jij als beginner op een goede manier aan de slag. Ook is het vaak mogelijk om een proefles te nemen. Door een proefles te nemen maak je kennis kunt maken met de verschillende oefeningen.

Gerelateerd nieuws  What kind of plant material can be used with a dynavap induction heater?

proefles

Zorg voor voldoende rust

Bij een goed trainingsschema neem je ook voldoende rust. Het is namelijk aan te raden om de verschillende spiergroepen niet vaker dan twee keer per week te trainen. Je spieren hebben namelijk voldoende rust nodig. Heb jij bijvoorbeeld je benen getraind, dan hebben deze zeker 48 uur nodig om te herstellen.

Voer de oefeningen juist uit

Vaak is het begin in de sportschool best lastig. Je hebt niet de juiste kennis van verschillende oefeningen en weet niet goed hoe je de oefeningen uitvoert. De juiste techniek voor het uitvoeren van de oefeningen is juist heel belangrijk.

De juiste techniek zorgt ervoor dat je meer progressie boekt. Daarnaast kun je last krijgen van nare blessures door een verkeerde vorm. Met een verkeerde vorm belast je andere spieren op een verkeerde manier, waardoor je blessures kunt oplopen. Begin daarom met een licht gewicht en krijg de juiste techniek onder de knie.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!