Je spieren meer zichtbaar maken

25/06/2021
|
55
droogtrainen

Soms lijk het wel of je keihard aan het sporten bent, maar nog steeds geen resultaat ziet. Hoe lang en hoe hard je ook traint er lijkt niet veel te veranderen. Het kweken van zichtbare spieren geeft meestal een voldaan gevoel. Je ziet dan eindelijk waarvoor je al die tijd zo hard hebt gewerkt. Een van de manieren om je spieren sneller zichtbaar te maken is droogtrainen.

Wat is droogtrainen?

Droogtraining is een van de bekendste termen in de fitness en bodybuild wereld en wordt ook wel cutten genoemd. In principe verlaag je tijdens het droogtrainen je vetpercentage en probeer je zo veel mogelijk spiermassa vast te houden. Als je wilt gaan bodybuilden dan is dit ontzettend belangrijk om jouw spieren zichtbaar te maken. Je spieren ogen namelijk vaak groter dan dat ze werkelijk zijn en je lichaam ziet er gestroomlijnd uit. Dit is precies waar bodybuilders op beoordeeld worden. Toch hoef je niet per se een bodybuilder te zijn om droog te trainen. Als het weer tijd wordt om een zomer body te kweken gaan veel fitnessfanaten aan de slag met droogtrainen. Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt, omdat je enorm op je voeding moet letten en hard aan de slag moet in de sportschool.

Gerelateerd nieuws  Wat is een schilders koffer en wat zijn de voordelen

Tips om droog te trainen

Een van de belangrijkste veranderingen als je wilt gaan droogtrainen is je voeding. Je moet minder calorieën gaan eten en meer eiwitten. Je hoeft geen crashdieet te gaan volgen, maar je moet wel zorgen dat je lichaam minder calorieën binnenkrijgt dan dat het verbrand. Daarnaast moet je wel genoeg eiwitten binnenkrijgen. Eiwitten zijn gelukkig vetarm dus makkelijk te gebruiken om spiermassa te behouden. Voeding waar veel eiwitten in zit zijn kwark, eieren en proteïne shakes. Een handig geheugensteuntje om te zien hoeveel vet je mag binnenkrijgen is dat je 0,5 gram vet per kilo lichaamsgewicht mag binnenkrijgen. Daarnaast moet je natuurlijk niet te snel afvallen. Als je te snel af valt dat betekend dit vaak dat je ook spiermassa verliest. Blijf daarnaast zo hard en zwaar mogelijk trainen. Zo zorg je dat jouw lijf ook helemaal klaar is voor de zomer.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!