De ins- en outs van crypto

15/01/2023
|
442
crypto currency

Ben jij benieuwd naar de ins- en outs van crypto? Mooi, want wij schrijven over de ins- en outs van crypto! Natuurlijk is hier niet alles te vinden, daarvoor kan je het beste naar deze website over crypto investeren gaan. Wil je in grote lijnen lezen over hoe crypto werkt? Dan ben je bij Sarah Tract Webdesign op de juiste plek. Zo vertellen we je kort over wat crypto nou eigenlijk is en wat je er zoal mee kan doen!

Crypto, wat is dat nou?

Crypto staat eigenlijk voor cryptografie. Cryptografie is een term die gebruikt wordt voor een manier om gegevens van A naar B over te dragen zonder dat andere partijen, die niet de ontcijferende legenda hebben, kunnen zien waar het over gaat. Denk aan de wereldberoemde enigma codeermachine. Crypto doet dit, maar dan met valuta. Het zorgt er voor dat instellingen zoals overheden, financiële instanties en banken niet meer inzicht hebben in het betaalverkeer van de persoon of personen die acteren als schakels bij een crypto currency transactie. Een van de bekendste vormen hier van is Bitcoin, een online munteenheid waarmee niet te traceren is wie waar of wanneer betaald. Een andere bekende crypto is Cardano, waar we hier meer over geschreven hebben!

Gerelateerd nieuws  Het belang van een goede gebruikerservaring op een website

Wat kun je doen met crypto?

Wat kun je niet doen met crypto? Bitcoin, en daarmee ook andere crypto munten, hebben het voordeel dat zij een mogelijkheid hebben tot real time betalingen. Dit betekent dat er, zonder vertraging, direct iets overgeschreven kan worden van persoon A naar persoon B zonder dat hier een tussenpartij met nieuwsgierige ogen naar kijkt of onderbreekt.

Crypto currency wordt bewaard in een wallet

Als je crypto currency koopt dan wordt dit bewaard in een wallet, wat letterlijk vertaald naar portemonnee in het Nederlands. Deze wallet zal altijd online zijn en nooit fysiek, tenzij je de wallet overzet naar een fysieke externe harde schijf of USB. In specifieke gevallen kan dit ook uitgeprint worden, maar dit zorgt wel voor een veiligheidsrisico omtrent diefstal. Zo heeft elke vorm pro’s en cons. Zoek zelf uit waar jouw preferentie ligt.

Voordelen compact bij elkaar

Om het overzichtelijk te houden voor je, hebben we hieronder een paar voordelen compact bij elkaar gezet:

  • De informatie is ten alle tijden beschikbaar voor betrokken partijen, door middel van cloud technologie
  • De informatie die beschikbaar is, is encrypted. Zodanig kunnen die nieuwsgierige ogen van instanties niet meekijken
  • Gegevens zijn geverifieerd en secuur

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Zo maak je je website optimaal responsive

|
Technologie

Zorg voor een goede USP op je website

|
Technologie

Hoe creëer je een browserextensie

|
Technologie

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!