Materiaalwetenschap van mechanische drukschakelaars, dit moet je weten.

04/07/2022
|
216
Elektroshop

Ben jij geïnteresseerd in materiaalwetenschap en/of mechanische drukschakelaar, of werk je in de industrie en wil je hier juist meer over te weten komen? In dit artikel gaan wij verder in op de verschillende toepassingen en alle kernonderdelen van mechanische drukschakelaars.

Zorgvuldig en toepassingsgericht

Voor verschillende toepassingen is de zorgvuldige en toepassingsgerichte selectie van de materialen van de onderdelen de belangrijkste factor voor het selecteren van geschikte mechanische drukschakelaars voor de industriële machines. De medium- en mediumtemperatuur zijn kritische factoren voor een toepassing. Deze blogpost moedigt gebruikers aan om hun toepassingen te evalueren voordat ze een geschikte en functionele mechanische drukschakelaar kiezen.

Het ontwerp van een mechanische drukschakelaar

Een mechanische drukschakelaar is ontworpen met procesaansluiting, meetelement, schakelcontacten, elektrische aansluiting en setpoint-instelschroef. Het veelgebruikte materiaal voor de behuizing en de natte delen (procesaansluiting) is verzinkt staal of messing. Voor vochtige werkomgevingen is RVS (bijvoorbeeld ANSI 303) de beste keuze. Als de plantfabrikant de kosten wil drukken, kan staal met zink-nikkelcoating een goede oplossing zijn. Een tip die wij bij het aanschaffen van een mechanische drukschakelaar kunnen geven is het gebruiken van een kortingscode. Er zijn veel organisaties die dit aanbieden, zoals Elektroshop korting. Met een als voorbeeld genomen Elektroshop kortingscode zie je de kosten van je aankoop aanzienlijk dalen. Voordat je in zee gaat met een bedrijf dat kortingen aanbiedt, doe je er slim aan om eerst wat onderzoek te plegen. Er zijn genoeg vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van online reviews

De kernonderdelen van een mechanische drukschakelaar

Een van de kernonderdelen van een mechanische drukschakelaar is het meetelement. Voor deze elementen worden vaak elastische membranen of roestvrijstalen zuigers gebruikt. Het membraan is ontworpen voor vacuüm- of lagedruk bereiken tot 16 bar, terwijl de zuiger geschikt is voor hogere druk bereiken tot 350 bar. Voor verschillende media en mediumtemperaturen is een breed scala aan materialen beschikbaar om aan de verschillende eisen te voldoen. Zo is nitrilbutadieenrubber (NBR) geschikt voor lucht-, hydraulische olie- en mediumtemperaturen van -20 °C tot +80 °C. Als het medium water is, is ethyleenpropyleendieenmonomeerrubber (EPDM) een betere oplossing. Voor gemiddelde temperaturen tot 100 °C is fluor siliconenrubber (FVMQ) een oplossing om aan de hoge temperatuurvereisten te voldoen.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Zo maak je je website optimaal responsive

|
Technologie

Zorg voor een goede USP op je website

|
Technologie

Hoe creëer je een browserextensie

|
Technologie

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!