Als je het hebt over crypto, dan denk je meteen aan Bitcoin. Dit is logisch, want je hoort alleen maar verhalen over Bitcoin in het nieuws en daardoor associeer je al snel de term crypto currency met Bitcoin. Toch zijn er zoveel meer munten naast Bitcoin die veel aandacht verdienen. Zo heb je Ethereum die de afgelopen tijd flink gestegen is en waarvan verwacht wordt dat dit nog enige tijd door zal gaan. Buiten dit heb je nog XRP en Cardano. In deze blog gaan we je meer vertellen over Cardano nieuws en de ontwikkeling van de munt zelf.

Wat is Cardano?

Net zoals Bitcoin is Cardano een cryptomunt op basis van blockchain-technologie. Hierin staat decentraal en open source centraal, en is de munt ontworpen door een aantal knappe koppen. Hoewel er honderden van dit soort munten bestaan, is er toch iets bijzonders waarmee Cardano zich kan onderscheiden. Dit heeft namelijk te maken met de persoon die de ontwerper van deze munt is. De ontwerper van Cardano is namelijk voormalig CEO van Ethereum. Uiteindelijk geeft de CEO aan dat Cardano een verbeterde versie van Ethereum is en daardoor zeer waardevol kan worden. Volgens het team is deze munt de meest nauwkeurig ontworpen cryptomunt tot nu toe.

Hoe werkt Cardano?

Net zoals Bitcoin is Cardano een variant van PoW. Dit staat voor Proof of work en wordt gebruikt om transacties te bevestigen. Bij Bitcoin is deze formule langzamer en dat heeft te maken met de manier waarop dit geprogrammeerd is voor Bitcoin. Hierdoor wordt het minder interessant om Bitcoin toe te passen als betaalmiddel en is het overschakelen naar een alternatief interessanter. Dit is Cardano opgevallen en daardoor zijn zij bezig geweest met het maken van een eigen variant. Hierbij is gebruik gemaakt van een uniek algoritme met de naam Ouroborus en dit zorgt voor meer schaalbaarheid. Het gevolg hiervan is dat transacties sneller verwerkt kunnen worden en dit dus een stuk minder tijd kost. Dit is dan ook waarom cardano nieuws hot is en de munt veel potentie heeft.

Cardano nieuws over samenwerkingen en de toekomst

Vergeleken met Bitcoin zit Cardano nog in de early adaptor fase. Hierdoor kan de munt nog zeer sterk gaan stijgen en is het dus zeer interessant voor beleggers om hierin te investeren. Dit zie je dan ook steeds meer voorbij komen en daardoor hoor je er ook veel nieuws over of crypto gerelateerde sites. Cardano nieuws is daardoor in een zeer korte tijd populair geworden en zal zich dan ook blijven verder ontwikkelen. Nog steeds wordt er veel gepraat over de ontwikkeling van de munt en zijn er veel analisten die de toekomst voor de munt zeer rooskleurig zien.

Lees ook:  Goed gereedschap is belangrijk