De beste thuis gym

23/03/2022
|
216
elastische weerstandsband

Het maakt niet uit wat je fitnessdoel is, thuis trainen is een geweldige manier om fit te worden zonder de kosten en al het gedoe bij de sportschool. Maar je moet even nadenken over het soort oefeningen dat je wilt gaan doen, voordat je losse gewichten, een elastische weerstandsband of een yoga mat gaat kopen. Vervolgens kan je uitzoeken hoeveel ruimte je hebt, en wat voor soort apparatuur je nodig hebt.

Klaar om je eigen thuis gym te maken? Hier zijn tips om aan de slag te gaan.

Zoek goedkope apparatuur

Afhankelijk van je fitness doelen kan het zijn dat apparatuur nodig hebt. Zoek goedkope apparatuur op marktplaats of T.k. Maxx. Probeer met de tijd meer apparatuur te verzamelen en creatieve oefeningen te doen met wat je hebt.

Gratis sporten

Overweeg om af te zien van apparatuur, als je een beginnende sporter bent. In plaats van dure apparatuur kan je kiezen om gebruik te maken van lichaamsgewicht trainingen, die helemaal gratis zijn.

Elastische weerstandsband

Een elastische weerstandsband en een yoga mat zijn perfecte goedkope toevoegingen om mee te beginnen. Met deze twee tools kan je al een heleboel oefeningen doen en fit worden.

Gerelateerd nieuws  Handige hulpmiddelen voor ouderen

elastische weerstandsband

Je bovenlichaam goedkoop trainen

Een andere goede manier om je bovenlichaam te trainen is door middel van een pull-up bar. Deze kan je gemakkelijk in de deuropening plaatsen en je kunt hier veel mee trainen. Voor een pull-up gebruik je jouw rug, schouder, borst en arm spieren. Daarnaast kan je ook geïsoleerde spiergroepen trainen door net anders de bar te grijpen.

Koop een spiegel

Sportscholen hebben overal spiegels met een reden. Je kunt jezelf namelijk een hoop ellende besparen door naar je zelf te kijken, hierdoor kun je controleren of je de correcte vorm aanhoudt. Naast deze reden is het ook motiverend om jezelf in de spiegel te bekijken en vooruitgang te zien. Het is geen vervanging voor een personal trainer, maar een spiegel kan je helpen om goed te trainen.

Maak een fijne plek voor het trainen

Zet je fitness apparatuur als je weinig ruimte hebt in een hoek bij de spiegel met een speaker. Als je meer ruimte hebt, kan je het beste een ruimte klaar maken voor je sessies, dit moedigt je aan om het te gebruiken. Zo kun jij makkelijk aan de slag met jouw goede voornemens.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!