Hoe zorg je goed voor je tanden?

23/09/2022
|
236
facings rotterdam

Je tanden zeggen meer over je gezondheid dan je in eerst instantie zou denken. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor je tanden zorgt door goed voor jezelf te zorgen. In deze blog gaan we het hebben over het verzorgen van je tanden zodat jij zo lang mogelijk een goed gebit kunt behouden.

Waarom is je tanden verzorgen belangrijk?

Wanneer je niet goed je tanden verzorgt, krijg je sneller te maken met tandproblemen. Het verminderen van de kwaliteit van je tanden zal ervoor zorgen dat je sneller facings Rotterdam moet nemen. Elke keer wanneer jij eet of drinkt blijven er resten in je mond zitten, deze resten kunnen worden omgezet in tandplak. De bacteriën van tandplak kunnen door het zuur het glazuur van je tanden aantasten. Hierdoor krijg je sneller gaatjes en andere tandproblemen.

Hoe zie je dat je je tanden niet goed verzorgd?

Het niet goed verzorgen van je tanden is aan een aantal punten de herkennen. Allereerst ontstaan er gele of bruine vlekken op je tanden. Ook worden de tanden gevoelig voor warme of kouden producten. Ook kunnen je tanden pijn gaan doen tijdens het eten, kan je tandvlees rood en dik worden en krijg je een vieze smaak in je mond. De kans op gaatjes is groter, net zoals de kans op ontstoken tandvlees of een wortel.

Gerelateerd nieuws  Hoe ga je nu wel beginnen met anders eten? 

Hoe verzorg je jouw tanden goed?

Het goed van je tanden zorgen, begint al bij jouw voeding. Probeer gezond te eten door suikers te vermijden of verminderen. Ook het verminderen van frisdrank en vruchtensappen kan een positief effect hebben op de gezondheid van je tanden. Net zoals dat het stoppen van roken dat heeft. Ga minimaal twee keer paar jaar naar de tandarts om je tanden te laten controleren of behandelen. Verzorg je tanden ook goed voor 2 keer per dag ze te poetsen, spoelen en flossen. Heb je tussen je tandartsafspraken las van je tanden? Twijfel dan niet en ga dan ook zeker langs je tandarts.

Wil je weten wat een gezonde voeding precies betekent? In een andere blog geven we je een aantal voedingtips voor een gezonde leefstijl.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!