De Belgische Ardennen staan bekend om de prachtige en wilde natuur waar veel te beleven valt voor jong en oud. De Ardennen staat bekend om haar vele en lange wandelroutes die je meenemen door allerlei groene natuur en landschappen. De wandelroutes nemen je mee door talloze natuurgebieden, maar ook door oude dorpen. Een van deze dorpen is het prachtige plekje Durbuy in de Ardennen. Dit is een van de oudste steden van België. Veel mensen gaan naar de Ardennen voor rust, maar er zijn ook genoeg activiteiten te doen. Als je dol bent op sportieve activiteiten zijn de Ardennen ook een ideale plek om volledig in te verdwalen. De Ardennen staat ook bekend om haar vele en wilde mountainbike paden, maar je kan er ook bergklimmen en raften.

De oude stad Durbuy in de Ardennen

In van de oudste steden van België is Durbuy midden in de Ardennen. Durbuy is naast een van de oudste steden ook de kleinste stad van België. Het in de Ardennen liggende stadje Durbuy heb je binnen een uurtje volledig gezien. Mensen die Durbuy in de Ardennen bezoeken denken vaak van kom ik hiervoor naar de Ardennen? Het probleem van veel mensen is vaak dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is. Als mensen daadwerkelijk hun ogen zouden openen als ze Durbuy bezoeken dan zien ze al snel de magie van het stadje. Omdat onze samenleving vaak erg snel en stressvol is leven mensen vaak op de automatische piloot. Door deze automatische piloot vergeten we vaak in het ‘nu’ te leven en vergeten dan om zich heen te kijken. Het stadje Durbuy staat voor rust en kalmte. Probeer dus even alles achter je te laten als je Durbuy in de Ardennen bezoekt.

Allerlei activiteiten in de Ardennen

Voor mensen die houden van sportieve activiteiten zijn de Ardennen ook de ideale plaats. In de Ardennen kan je allerlei activiteiten doen zoals wandelen, mountainbike, raften, fietsen bergklimmen en skiën. Voor ieder wat wils dus! Het maakt niet in welke tijd van het jaar je de Ardennen bezoekt er is altijd iets te beleven voor jong en oud!