Sport is iets wat veel mensen wekelijks enkele uren bezig houdt. Het is een gezonde activiteit en daarnaast een sociale bezigheid. Een goede voorbereiding op het sporten is dan ook belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Denk hierbij aan de juiste voeding, een goede warming-up en cool down en ook het gebruik van een massage gun. Iedereen heeft echter een andere lichaamsbouw. Dit betekent dat iedereen zijn of haar eigen sportschema moet samenstellen. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit tijdens het sporten.

De juiste voeding

Welke voedingsstoffen je binnen moet krijgen, hangt af van welke sport je beoefent. Zo bestaan er duursporten en teamsporten waarbij veel conditietraining bij komt kijken. Daarnaast heb je krachtsporten die bedoeld zijn om de spieren te laten groeien. Ieder van deze categorieën vereist zijn eigen voedingsschema.

Bij conditietraining en duursporten is het belangrijk om veel koolhydraten binnen te krijgen. Natuurlijk zul je ook de nodige eiwitten en vetten binnen moeten krijgen, maar koolhydraten zijn het belangrijkste. Door het eten van deze koolhydraten houd je jouw glycogeenniveau op peil. Hierdoor kun je langer sporten voordat je helemaal uitgeput bent. Hoe langer je traint, hoe meer suikers je nodig zult hebben. Mensen die trainen voor een marathon hebben dus meer koolhydraten nodig dan een voetballer.

Bij krachttraining is het de bedoeling om snel je spieren te kunnen trainen, waardoor deze groter worden. Eiwitten zijn het belangrijkste voedingsonderdeel bij krachtsporten, daar deze voor een sneller spierherstel zorgen. Ook voor spiergroei is het belangrijk. Het overschot aan eiwitten kan gebruikt worden als brandstof.

Naast koolhydraten, eiwitten en vetten, zijn vitamines ook belangrijk. Daarnaast is het goed voor je spieren om regelmatig een massage gun te gebruiken.

De spieren behandelen met een massage gun

Een massage gun is een apparaat dat helpt om jouw spieren mee los te weken. Zo kun je een massage gun gebruiken voor én na een training om de spieren los te houden. Ook is het mogelijk om dit apparaat te gebruiken om spierpijn preventief mee te voorkomen óf om spierpijn mee te bestrijden. Dit gebeurt door middel van snelle, gerichte trillingen. Deze trillingen dringen door tot diep in de spier, waardoor de spiervezels losser worden. Een massage gun is het ideale hulpmiddel voor iedere sporter.

massage gun