Wat zijn de verschillen tussen HHC en THC?

29/01/2023
|
276
hexahydrocannabinol for sale

Hexahydrocannabinol (HHC) maakt zijn opmars binnen de cannabiswereld. Maar wat is hexahydrocannabinol precies? En wat zijn de verschillen tussen HHC en THC? Wij leggen het je uit in dit artikel.

Wat is hexahydrocannabinol (HHC)?

Hexahydrocannabinol (HHC) is een semisynthetische cannabinoïde die, in tegenstelling tot andere varianten die afkomstig zijn van hennepzaden of pollen, in een laboratorium wordt gemaakt.

HHC is ondanks dat het recentelijk pas bekendheid begint te krijgen niet nieuw, maar werd voor het eerst ontdekt in het jaar 1944 in de Verenigde Staten. Roger Adams voegde toen waterstofmoleculen toe aan een delta-9-THC, waardoor er een verbinding ontstond.

Het precieze productieproces van HHC is niet bekend, maar er wordt in de basis wel altijd gebruik gemaakt van hydrogeneren. Door het mengen van waterstofgas en cannabisextract dat rijk is aan cannabinoïden wordt onder hoge druk worden de dubbele koolstofbindingen in de cannabinoïden afgebroken, waardoor er gehydrogeneerde cannabisolie ontstaat, ook wel bekend als HCO.

hexahydrocannabinol buy

Wat zijn de verschillen tussen HHC en THC?

Wanneer we kijken naar de chemische structuur van HHC en THC, dan lijken de twee erg veel op elkaar. Toch bestaat er een verschil. HHC heeft namelijk een extra koolstofverbinding en een ester. Deze organische verbinding ontstaat door een reactie van zuur met een sacharide of met alcohol. Deze kleine molucaire verschillen zouden ervoor zorgen dat er bij HHC een stabielere verbinding wordt gemaakt dan bij THC. Daarnaast zou de houdbaarheid van HHC langer zijn, omdat het minder gevoelig zou zijn voor afbraak door licht en hitte.

Gerelateerd nieuws  Leuke duurzame cadeau tips

HHC-olie

Een van de vormen van hexahydrocannabinol is HHC-olie. Deze olie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verbeteren van de slaap, maar kan ook verlichting bieden bij zaken als ontstekingsziekten, angst en depressie, zenuwaandoeningen, chronische pijn en hersenaandoeningen. Omdat HHC nog erg in opkomst is en er nog niet veel onderzoek is gedaan naar HHC-olie, kan er nog niet veel gezegd worden over uitkomsten van eventueel wetenschappelijk onderzoek en de werking of bijwerkingen van HHC-olie.

Naast HHC, bestaan er nog veel meer research chemicals, die ook ontzettend interessant zijn om te onderzoeken in de toekomst. Denk dan bijvoorbeeld aan benzodiazepinen, of rapé.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!