Wat is voetschimmel en hoe kom ik ervan af?

05/09/2021
|
233
natuurlijk middel tegen voetschimmel

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, voetschimmel. Maar hoe herkent u dat u er zelf mee te kampen hebt en nog belangrijker hoe komt u ervan af. Er bestaat er ook een natuurlijk middel tegen voetschimmel? 

Wat is voetschimmel? 

Schimmels groeien in de huid, tussen de nagels of de haren van zowel mensen als dieren. Voetschimmel ontstaat meestal tussen de warme plekken tussen de tenen. Het is dus een schimmelinfectie op de huid en bevindt zich op de bovenste laag van de huid, de hoornlaag. Uw huid bestaat uit 3 delen; de hoornlaag of opperhuid genoemd, de lederhuid en het onderste bindweefsel. In eerste instantie zit het dus alleen op de bovenste laag van de huid, maar als het niet tijdig wordt behandeld kan het ook naar binnen slaan en dit kan zorgen voor een nare infectie waar u lastiger vanaf komt. Het is dus belangrijk dat als u denkt voetschimmel te hebben, dit zo snel mogelijk te laten behandelen. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd, echter is dit geen eczeem en kan dit als verwarrend overkomen.  

Op de huid leven normaal gesproken al tientallen bacteriën, dit is normaal gesproken niet erg tenzij het afweersysteem iets verzwakt is waardoor de bacteriën naar binnen kunnen dringen. Dit wordt geholpen door bijvoorbeeld het dragen van vochtige sokken of schoenen. Wat kan ontstaan door het onvoldoende ventileren van schoenen en zweet. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels vermeerderen en kunt u last krijgen van voetschimmel. 

Gerelateerd nieuws  De beste thuis gym

Natuurlijk middel tegen voetschimmel

Allereerst is het belangrijk om uw schoenen en sokken grondig te reinigen. Voetschimmel is overdraagbaar en hierdoor kunt u anderen er ook mee besmetten. Dit is ook het beste om als eerste stap te ondernemen aangezien u wel uw voetschimmel zou kunnen behandelen maar als de bron nog intact blijft dan zal de schimmel ook terug blijven komen. Draag katoenen sokken en verwissel deze minimaal dagelijks. Voetschimmel is allereerst onschuldig maar wel vervelend. U hoeft er niet meteen mee naar de dokter of dermatoloog maar u kunt ook natuurlijke middelen tegen voetschimmel gebruiken. Een voorbeeld van een natuurlijk middel tegen voetschimmel is bijvoorbeeld tea tree olie. Dit is een goedkoop middeltje wat schimmels tegengaat, breng het aan op een watje of wattenstaafje en behandel de voeten ‘s ochtends en ‘s avonds.   

Van voetschimmel kunt u wellicht ook onzeker worden, met de juiste behandeling kunt u snel weer uw favoriete sieraad om uw enkel of teen dragen.

natuurlijk middel tegen voetschimmel

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid

Hoe medicijnen worden vervoerd

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!