Wat is voetschimmel en hoe kom ik ervan af?

05/09/2021
|
130
natuurlijk middel tegen voetschimmel

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, voetschimmel. Maar hoe herkent u dat u er zelf mee te kampen hebt en nog belangrijker hoe komt u ervan af. Er bestaat er ook een natuurlijk middel tegen voetschimmel? 

Wat is voetschimmel? 

Schimmels groeien in de huid, tussen de nagels of de haren van zowel mensen als dieren. Voetschimmel ontstaat meestal tussen de warme plekken tussen de tenen. Het is dus een schimmelinfectie op de huid en bevindt zich op de bovenste laag van de huid, de hoornlaag. Uw huid bestaat uit 3 delen; de hoornlaag of opperhuid genoemd, de lederhuid en het onderste bindweefsel. In eerste instantie zit het dus alleen op de bovenste laag van de huid, maar als het niet tijdig wordt behandeld kan het ook naar binnen slaan en dit kan zorgen voor een nare infectie waar u lastiger vanaf komt. Het is dus belangrijk dat als u denkt voetschimmel te hebben, dit zo snel mogelijk te laten behandelen. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd, echter is dit geen eczeem en kan dit als verwarrend overkomen.  

Op de huid leven normaal gesproken al tientallen bacteriën, dit is normaal gesproken niet erg tenzij het afweersysteem iets verzwakt is waardoor de bacteriën naar binnen kunnen dringen. Dit wordt geholpen door bijvoorbeeld het dragen van vochtige sokken of schoenen. Wat kan ontstaan door het onvoldoende ventileren van schoenen en zweet. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels vermeerderen en kunt u last krijgen van voetschimmel. 

Gerelateerd nieuws  Oorzaken van eenzaamheid bij jongeren

Natuurlijk middel tegen voetschimmel

Allereerst is het belangrijk om uw schoenen en sokken grondig te reinigen. Voetschimmel is overdraagbaar en hierdoor kunt u anderen er ook mee besmetten. Dit is ook het beste om als eerste stap te ondernemen aangezien u wel uw voetschimmel zou kunnen behandelen maar als de bron nog intact blijft dan zal de schimmel ook terug blijven komen. Draag katoenen sokken en verwissel deze minimaal dagelijks. Voetschimmel is allereerst onschuldig maar wel vervelend. U hoeft er niet meteen mee naar de dokter of dermatoloog maar u kunt ook natuurlijke middelen tegen voetschimmel gebruiken. Een voorbeeld van een natuurlijk middel tegen voetschimmel is bijvoorbeeld tea tree olie. Dit is een goedkoop middeltje wat schimmels tegengaat, breng het aan op een watje of wattenstaafje en behandel de voeten ‘s ochtends en ‘s avonds.   

Van voetschimmel kunt u wellicht ook onzeker worden, met de juiste behandeling kunt u snel weer uw favoriete sieraad om uw enkel of teen dragen.

natuurlijk middel tegen voetschimmel

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je goed voor je darmen?

|
Gezondheid

Wat kun je doen tegen veroudering rondom je mond en lippen?

|
Diensten, Gezondheid

Waarom zou ik naar de sportschool gaan?

|
Gezondheid, Lifestyle

Manieren om gezonder te leven

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!