Waarom vinden we sieraden zo belangrijk?

26/06/2021
|
230
sieraden kopen

Met een sieraad laat je een stukje van jezelf zien. Sieraden zijn erg persoonlijk en hiermee kun je beetje bij beetje iets meer over je eigen persoonlijkheid laten zien aan de buitenwereld. Het mooie aan sieraden is dat je zelf bepaalt wat je draagt, met wat je het draagt en hoe je jezelf hiermee presenteert. Maar waarom vinden we dit belangrijk en is dit wel zo makkelijk voor iedereen? Wij kijken met je mee.

De emotionele waarde van sieraden

Voor de een klinkt het heel gek en voor de ander is het heel logisch; er hangt veel emotionele waarde aan sieraden. Zo zijn er momenten dat je bepaalde sieraden wel en niet draagt; denk aan verjaardagen, jubilea, bruiloften en meer. Bij Brunott Juweliers kun je terecht voor al dit soort gelegenheden. Maar als we kijken waarom dit zo is heeft dit te maken met de gelegenheid. Er hangt een bepaalde herinnering aan een sieraad maar ook een stukje veiligheid en bescherming. Zo zijn er sieraden met edelstenen erin verwerkt waarmee men laat zien spiritueel te zijn maar waarmee men zich misschien ook wel wilt beschermen tegen de buitenwereld.

Sieraden in verschillende culturen

Sieraden kopen is niet zomaar iets. Per cultuur verschilt wat voor sieraden er worden gedragen, door wie ze worden gedragen en wanneer. Zo zien we in Nederland dat er niet per se altijd waarde wordt gehecht aan een sieraad. Velen zien het ook als een investering zoals bijvoorbeeld een dure horloge. In culturen waar erg traditioneel geleefd wordt zien we dat veel sieraden handgemaakt worden en een verhaal vertellen. Zo zijn er ook merken die dit in het westen over willen laten brengen.

Gerelateerd nieuws  Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Ook het afgelopen jaar hebben we gezien dat men een hobby is gaan zoeken waarbij ze zelf sieraden zijn gaan maken. Je bepaalt zelf de kleuren, het materiaal en het soort sieraad!

De geschiedenis van sieraden

Vroeger dienden sieraden als een teken van sociaal prestige en de personificatie van materieel welzijn. Tegenwoordig ligt dit anders. Wel zien we dat vrouwen eeuwenlang een symbolische lading hebben gedragen. Denk aan de diamanten; hoe duurder, hoe waardevoller. Hiermee liet je schoonheid zien, een toevoeging aan een prachtige outfit en het creëren van een bepaalde stijl. Voor veel mensen hangt er nu veel minder emotionele waarde aan, maar toch nog voldoende om het persoonlijk genoeg te maken. Vraag maar eens of iemand dat ene sieraad wilt wegdoen.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!