Makkelijk en snel je huis kind veilig maken

12/05/2021
|
115
bankhoes

Baby’s en kinderen kruipen, springen en rennen door het hele huis heen. Dat houd je nu eenmaal niet tegen. Ergens is het ook wel gezellig die drukte in huis. Toch kan het voorkomen dat je tussen het spelen en de gezelligheid door niet alles meer in de gaten kan houden. Je wilt het natuurlijk niet op je geweten hebben dat er ongelukken gebeuren die je makkelijk had kunnen voorkomen. In deze blog vind je verschillende tips die jou kunnen helpen bij je huis kind veilig maken.

 

De basics

De eerste dingen waar je mee moet beginnen zijn de welbekende kind veilige basics zoals traphekjes, kind veilige stopcontacten en deurstoppers. Deurstoppers? Die zijn er om te voorkomen dat kinderen met hun vingers tussen de deur komen te zitten. Daarnaast is het een slim idee om te zoeken naar erg voor de hand liggende gevaren zoals losliggende kabels. Een ander groot gevaar waar je misschien niet snel over na zou denken is het vastzetten van kasten aan de muur. De grootste ongelukken kunnen gebeuren doordat een kast naar voren valt. Om nog niet te spreken over kinderbeveiliging voor kastjes waar schoonmaakmiddel staat opgeborgen.

Gerelateerd nieuws  De effecten van alcohol op je lichaam

 

Bescherm je huis met accessoires als een bankhoes

Je wilt kinderen beschermen voor je huis, maar dat geldt ook andersom. Kinderen kunnen ontzettend veel rotzooi maken. Het laatste wat je wilt is vieze vlekken op je gloednieuwe meubilaire. Een makkelijke, snelle en vooral goedkope oplossing is een bankhoes. Door een bankhoes over de bank heen te gooien is je bank beschermt tegen allerlei vlekken en kunnen je kinderen zorgeloos spelen. Tegenwoordig krijg je een bankhoes zelfs in verschillende maten, kleuren en materialen. Op deze manier kun je er helemaal je eigen draai aan geven en misschien zelfs je kinderen laten meebeslissen.

 

Helemaal gevaarveilig bestaat niet

Hoe graag je het misschien zou willen, moet je toch accepteren dat je huis nooit 100% veilig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zolang je de grootste gevaren maar uit de weg hebt gewerkt, kan er niets ernstigs gebeuren. Bij het leven hoort vallen en opstaan.

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

|
Wonen

Waarom een veranda een toevoeging is aan jouw woning

|
Wonen

Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

|
Wonen

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!