Wat is MMA?

24/11/2022
|
283
bjj belt

Veel mensen denken dat MMA een vechtsport op zichzelf is, echter is dit niet helemaal waar. MMA staat voor “mixed martial arts” wat in het Nederlands vertaald naar: verschillende vechtsporten. Zoals de naam dus al zegt bestaat MMA uit meerdere vechtsporten zoals: (kick)boksen, jiujitsu, kungfu, karate, thaiboksen en worstelen. In deze blog worden de verschillende vechtsporten van MMA kort beschreven.

Boksen

De meeste van ons zijn algemeen bekend met de regels van boksen waarbij het de bedoeling is om met beschermende handschoenen je tegenstander te slaan en na 12 rondes te winnen doormiddel van een KO, een TKO, of door de beslissing van de jury. Hierbij kan een gevecht dus ook eindigen in een gelijkspel.

Kickboksen

Het verschil tussen boksen en kickboksen is dat een kickboswedstrijd bestaat uit maximaal 5 ronden in tegenstelling tot boksen (12). Bij kickboksen wordt er vaak gebruikt gemaakt van kleine en lichtere handschoenen. Het grootse verschil zit hem in de naam. Bij kickboksen mag je namelijk trappen waarbij dit bij boksen verboden is.

Thaiboksen

Thaiboksen (ook wel Muay Thai genoemd) is de overtreffende trap van kickboksen. Bij Thaiboksen mag er namelijk gebruik worden gemaakt van ellebogen en knieën die bij het kickboksen verboden zijn.

Karate en Kung Fu

De verschillen tussen de twee vechtsporten zijn dat Karate vaak wordt gezien als een hardere sport en dat Kung Fu meer cirkelvormige bewegingen bevat in tegenstelling tot de meer gestroomlijnde bewegingen van Karate. Kung Fu wordt in tegenstelling tot Karate niet in een wedstijdvorm uitgeoefend. Kung Fu is meer een levensstijl waar je elke dag mee bezig bent. Karate wordt daarentegen wel in wedstijdvormen gespeeld waarbij het de bedoeling is om aan het einde van de wedstrijd meer punten te hebben dan je tegenstander. Deze punten krijg je wanneer je op de juiste wijze trap- en stoot technieken richt op het lichaam van de tegenstander.

Gerelateerd nieuws  Een verbetering in je bloedcirculatie aanbrengen

bjj belt

Jiujitsu

De 2 verschillende soorten Jiujitsu die beoefend worden binnen MMA is Braziliaanse Jiujitsu (BJJ) en Japanse Jiujitsu. Bij Braziliaanse Jiujitsu wordt er gebruikt gemaakt van klemmen om de tegenstander te submitten (overgeven). Japanse Jiujitsu richt zich meer op het gooien van tegenstanders en gewrichtsmanipulatie. Bij BJJ en Japanse Jiujitsu bestaat er een niveauverschil uitgedrukt in bandkleuren. De volgorde van deze Japanse Jiujitsu en bjj belt gaan als volgt; wit, blauw, paars, bruin, zwart, rood. De kleur van de Japanse en bjj belt geeft aan hoeveel jaren en maanden je ervaring hebt binnen de vechtsport.

Worstelen

Worstelen is een vechtsport waarbij er niet geslagen of geschopt mag worden in tegenstellening tot de andere vechtsporten die in deze blog beschreven worden. Je wint door je tegenstander doormiddel van bepaalde grepen met beide schouders naar de grond te brengen.

Is vechtsport toch niks voor jou? Kijk dan eens hier naar de redenen om naar de sportschool te gaan!

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!