Voor- en nadelen van een e-sigaret

22/02/2021
|
177
millers e liquid

Een e-sigaret is een elektronische sigaret die vloeistoffen verdampt. Deze vloeistoffen bestaan uit een mengsel van smaakstoffen en andere stoffen. De vloeistof wordt verhit zodat er een damp ontstaat, deze damp kan de gebruiker inhaleren. Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar het roken van een e-sigaret. Het grootste voordeel wat uit de onderzoeken is gebleken, is dat roken met een e-sigaret minder schadelijk is voor de gezondheid dan bij een normale sigaret.

Voordelen

Bij gebruik van een e-sigaret kun je heel gemakkelijk zelf het nicotinegehalte bepalen. De E-liquids die gebruikt worden in de e-sigaret zijn er in vele verschillende smaken en sterktes er zijn zelfs nicotine vrije e-liquids, een voorbeeld van een E-liquid is millers e liquid. Doordat je zelf je nicotinegehalte kunt bepalen, is het een ideale oplossing om je rookgedrag proberen te verminderen, of zelfs helemaal te stoppen met roken. Daarnaast is een e-sigaret bijna geurvrij, hierdoor heb je geen vieze geur van het roken dit is wel het geval bij het roken van een gewone sigaret. Een bijkomend voordeel van een e-sigaret is dat deze geen gele aanslag achterlaat op je tanden, kleding, nagels of muren. Verder bevat een elektronische sigaret ongeveer 95% minder schadelijke stoffen dan bij een gewone sigaret. Ook zijn er vele soorten smaken voor een e-sigaret, daarom is er bijna altijd een smaak te vinden die jij lekker vindt! Een ander belangrijk voordeel zijn de kosten van een e-sigaret, het aanschaffen van een e-sigaret is natuurlijk duurder dan een pakje sigaretten, maar dit heb je binnen een kort termijn al snel terugverdiend.

Gerelateerd nieuws  De basis van een gezonde levensstijl

Nadelen

Indien je overgaat op het roken van een e-sigaret dan kan dit in het begin even wennen zijn. In het begin kun je last hebben van een droge mond dit is een gevolg van de e-sigaret damp, deze activeert niet de speekselklieren, dit gebeurt wel bij het roken van een normale sigaret. Daarnaast moet je eraan denken dat je de batterij steeds opnieuw moet opladen. De batterij gaat vrij lang mee, de tijdsduur ligt aan het model dat je kiest. Een e-sigaret maakt gebruik van een verdampingselement, dit element moet je na een aantal weken verwisselen. Als laatste kan het overstappen van een gewone sigaret naar een e-sigaret best lastig zijn, met name doordat er veel informatie is over de verschillende soorten e-sigaretten en de modellen die beschikbaar zijn. Laat je daarom van tevoren goed informeren door een professional.

 

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid

Hoe medicijnen worden vervoerd

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!