Hoe houd je je medewerkers gezond

30/08/2021
|
204
industriële ventilator

Als baas van een bedrijf ben je natuurlijk verantwoordelijk voor je medewerkers. Je moet er voor zorgen dat ze gezond blijven zodat je ook personeel hebt wat kan werken. En hoe doe je dat? Zorg dat je medewerkers een plek hebben om stoom af te kunnen blazen. Mensen zijn namelijk niet gemaakt voor 8 uur lang aan een stuk door te werken met maar 1 pauze. Zorg voor bijvoorbeeld een pingpongtafel in de kantine. Je werknemers kunnen hier een mini pauze nemen en daarna weer vol aan het werk.

Ga met je personeel in gesprek over een gezonde leefstijl op de vloer, en kijk wat het voor hun betekent. Zo kunnen jullie samen tot mogelijkheden komen om een goede werkplek te creëren.

Zorg dat je medewerkers ook genoeg beweging krijgen. Neem bijvoorbeeld 1 keer per dag of paar keer in de week een wandeling met z’n alle. En naast de fysieke gezondheid is het ook belangrijk dat je de mentale gezondheid in de gaten houd.

industriële ventilator

Gezonde lucht in je bedrijf

Voor fysieke gezondheid is het belangrijk dat er schone lucht is in je gebouw. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een industriële ventilator. Een goed ventilatie systeem zorgt er namelijk voor dat de lucht continu ververst wordt. Ook zorgt een industriële ventilator ervoor dat rook en stof worden weggehaald. Ook kan je kamerplanten aanschaffen die koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Zorg ervoor dat je medewerkers zelf een raam open kunnen zetten en de eventuele airco ook zachter kunnen zetten. Bewaar chemische stoffen en printers buiten het kantoor. En probeer schoon te maken met zo min mogelijk chemische middelen.

Gerelateerd nieuws  Wat is een enneagram?

 

Waarom is dit allemaal nou zo belangrijk?

Als jij een gezonde lucht hebt in je gebouw met bijvoorbeeld een industriële ventilator dan raken je medewerkers minder snel vermoeid. En een goede lucht zorgt er ook voor dat er minder concentratieproblemen zijn onder de werknemers. En daarnaast heb je natuurlijk ook minder gezondheidsproblemen. En als je natuurlijk goed ventileert heb je ook geen last van stank of dat gevaarlijke stoffen in de lucht blijven hangen.

Maar naast de fysieke gezondheid is de mentale gezondheid net zo belangrijk. Leer bijvoorbeeld de signalen kennen van een burn-out. Als je dit in de gaten hebt kan op tijd in gesprek met deze medewerker en voorkomen dat het echt zover komt.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

|
Algemeen

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

|
Algemeen

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!