Vogels en onze tuinen

23/06/2021
|
86
vetbollen

Nederland telt zo’n 500 verschillende soorten vogelsoorten. Sommige mensen zien het als ongedierte en de ander houdt er zoveel van dat ze gaan volgespoten wanneer ze er tijd voor hebben. Volgens zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren en deze blog staat volledig in het teken van deze prachtige dieren. Deze vogels noemen Nederland net als wij thuis en trekken er jaarlijks heen en terug. Wat veel mensen echter niet weten is dat veel vogels een echte aanwinst zijn voor onze tuinen. Als het grootste deel van de vogels in de lente terug keren naar Nederland dan beschermen. De vogels beschermen onze tuinen tegen allerlei insecten en dieren die onze planten en tuinen willen aanpakken. Onze gevogelte vrienden kunnen soms ook wat hulp gebruiken. Lees hieronder meer hierover.

Variatie in vogelvoer

We kunnen vogels ook naar onze tuinen lokken door veel vogelvoer in onze tuinen te houden. Als ze dan op zoek zijn naar voedsel weten ze dit altijd te vinden. Door dit vaker te doen zal je verschillende soorten vogels in je tuin aanlokken. Naast dat de vogels het vogelvoer eten zullen ze ook insecten en andere dieren aanvallen. Vogels houden ook van veel variatie in hun vogelvoer. Door verschillende vogelvoer aan te bieden kunnen hun jongen ook groot en sterk worden.

Gerelateerd nieuws  Koop bij een beddenwinkel jouw boxsprings

Vetbollen helpen in de winter

Veel van de vogelsoorten trekken na de zomer weer door naar het zuiden, omdat het daar warmer is. Sommige vogelsoorten blijven echter in Nederland om te overwinteren. Zij kunnen soms veel moeite hebben met het vinden van voedsel, omdat het dan schaars is en de grond is vaak bevroren. Door bijvoorbeeld vetbollen klaar te leggen voor deze vogels kan je ze een handje helpen. Vetbollen zitten vol energie en zorgen ervoor dat de vogels genoeg energie overhouden.  Vetbollen bestaat uit verschillende zaden, granen, insecten en uiteraard vet. Deze vetbollen zorgen ervoor dat de vogels in de winter lekker warm blijven en goed gevoed blijven

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen

Verhoog de veiligheid van jouw woning

|
Wonen

Tips voor een stressvrije verhuizing

|
Wonen, Algemeen

Een kleine badkamer ruimtelijk maken

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!