Verbeter je slaapkwaliteit met een slaapmasker

12/07/2021
|
47
slaapmasker

Zolang de mens al op aarde rond loopt, slapen we wanneer het donker is en worden we wakker op het moment dat de zon opkomt. Om in de zomer voldoende nachtrust te krijgen wordt er aangeraden om in een compleet donkere ruimte te slapen. Maar de gordijnen met verduisterende kwaliteit zijn meestal niet de goedkoopste om aan te schaffen. Een goed alternatief voor volledige verduistering is een slaapmasker. Dit is een geweldig hulpmiddel om in volledige duisternis te kunnen slapen, wat de slaapkwaliteit doet verbeteren.

Het voordeel van slapen een donkere ruimte

Wanneer je slaapt in een slaapkamer waar nog steeds licht naar binnen komt, krijg je niet de juiste nachtrust. In deze tijd komt er altijd wel licht naar binnen van bijvoorbeeld een straatlantaarn. Hierdoor blijf je langer in een lichtere staat van slaap, waardoor het bereiken van die diepe REM-slaap moeilijker wordt. Dit zorgt ervoor dat je minder uitgerust opstaat na het slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een 100% donkere kamer slapen langer en dieper slapen. Om die donkere slaapkamer op een goedkopen manier te creëren kun je een slaapmasker aanschaffen. Zo krijg je de rust die je nodig hebt om op te laden voor de volgende dag.

Gerelateerd nieuws  De vakantie trends van Nederland

Verhoog je melatonine productie

Door te slapen met een slaapmasker verhoog je de aanmaak van melatonine. Dit is belangrijk om in die diepe REM-slaap te komen tijdens je slaapcyclus. Ook helpt het om op een natuurlijke wijze in slaap te komen. Veel mensen gebruiken slaappillen of alcohol om wat rust te krijgen. Dit kan niet alleen verslavend werken, maar kan ook schadelijk voor het lichaam zijn.

Ook kun je een slaapmasker overal gebruiken. Als je veel reist en niet weet hoe donker de hotelkamer zal zijn, dan weet je op deze manier zeker dat het donker genoeg zal zijn zodat je jouw welverdiende rust krijgt. Ook onderweg in de trein, auto of het vliegtuig kun je goed slapen. Zo heb je minder kans om met een jetlag aan te komen op de volgende bestemming. Ook kun je dan direct beginnen met het avontuur wat je te wachten staat.

slaapmasker

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!