Spabad voor de gezondheid

03/02/2023
|
86
spabad kopen

Een spabad is niet alleen heel relaxend, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Goed excuus om er een aan te schaffen dus! Wil je weten waar die jacuzzi nou precies goed voor is? Lees deze blog dan even goed door.

Stress

Een jacuzzi helpt je spanningen van de dag te verlichten. Dit komt door het kalmerende effect wat het water heeft op je lichaam en geest. Ook de masserende werking helpt je met fysieke en mentale stress. Voor een nog betere ervaring kun je je voeten tegen de waterstralen plaatsen. Je voeten bevatten namelijk duidende zenuwuiteinden. De stimulatie aan de voeten kan zorgen voor een beter algeheel welzijn en humeur.

Spieren

Het warme water in het spabad zorgt ervoor dat je gespannen spieren ontspannen en kalmeren. Als je gebruik maakt van de jacuzzi voor het sporten heb je ook minder kans op blessures. Het kan dus ook helpen om bepaalde pijn in spieren en gewrichten te verminderen. Door het ontlasten van de gewrichten ontstaat er meer flexibiliteit.

Hartslag

Door de warmte in het bad gaat je hart sneller slaan. Hierdoor wordt je bloedcirculatie beter en krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Zo kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook worden er makkelijker nieuwe cellen aangemaakt. Een extra voordeel is dat je huid er beter uit gaat zijn als gevolg van de betere bloedcirculatie.

Gerelateerd nieuws  Lijst met afkortingen en voorbeelden

Chromotherapie

Chromotherapie, ook wel kleurentherapie, is een pijnloze methode om van je pijnklachten af te komen en meer energie te krijgen. Iedere kleur heeft een nader effect op mensen. Dit is thuis makkelijk toe te passen door gebruik te maken van een spabad met led licht. De combinatie van chromotherapie met warm water, massagestralen en jouw lievelingsmuziek kan zorgen voor een mentale en fysieke verandering.

Versnelt metabolisme

Door de hitte begint je metabolisme sneller te werken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich sneller ontdoet van schadelijke stoffen. En dit helpt dus ook als je probeert om af te vallen! Wil je toch op een andere manier proberen af te vallen? Lees dan deze blog over afvallen door middel van shakes.

Overtuigd?

Ga jij een spabad kopen? Ga dan naar een showroom. Hier kun je alle merken en modellen met elkaar vergelijken en word je professioneel geholpen door de medewerkers. Er zijn zelfs plaatsen waar je op afspraak kunt gaan testen!

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Zo pak je een carrièreswitch aan

|
Algemeen

Welke studie past het beste bij je?

|
Algemeen

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

5 Tips voor het optimaliseren van je website content

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!