Spabad voor de gezondheid

03/02/2023
|
271
spabad kopen

Een spabad is niet alleen heel relaxend, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Goed excuus om er een aan te schaffen dus! Wil je weten waar die jacuzzi nou precies goed voor is? Lees deze blog dan even goed door.

Stress

Een jacuzzi helpt je spanningen van de dag te verlichten. Dit komt door het kalmerende effect wat het water heeft op je lichaam en geest. Ook de masserende werking helpt je met fysieke en mentale stress. Voor een nog betere ervaring kun je je voeten tegen de waterstralen plaatsen. Je voeten bevatten namelijk duidende zenuwuiteinden. De stimulatie aan de voeten kan zorgen voor een beter algeheel welzijn en humeur.

Spieren

Het warme water in het spabad zorgt ervoor dat je gespannen spieren ontspannen en kalmeren. Als je gebruik maakt van de jacuzzi voor het sporten heb je ook minder kans op blessures. Het kan dus ook helpen om bepaalde pijn in spieren en gewrichten te verminderen. Door het ontlasten van de gewrichten ontstaat er meer flexibiliteit.

Hartslag

Door de warmte in het bad gaat je hart sneller slaan. Hierdoor wordt je bloedcirculatie beter en krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Zo kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook worden er makkelijker nieuwe cellen aangemaakt. Een extra voordeel is dat je huid er beter uit gaat zijn als gevolg van de betere bloedcirculatie.

Gerelateerd nieuws  E-liquids gezonder dan tabak

Chromotherapie

Chromotherapie, ook wel kleurentherapie, is een pijnloze methode om van je pijnklachten af te komen en meer energie te krijgen. Iedere kleur heeft een nader effect op mensen. Dit is thuis makkelijk toe te passen door gebruik te maken van een spabad met led licht. De combinatie van chromotherapie met warm water, massagestralen en jouw lievelingsmuziek kan zorgen voor een mentale en fysieke verandering.

Versnelt metabolisme

Door de hitte begint je metabolisme sneller te werken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich sneller ontdoet van schadelijke stoffen. En dit helpt dus ook als je probeert om af te vallen! Wil je toch op een andere manier proberen af te vallen? Lees dan deze blog over afvallen door middel van shakes.

Overtuigd?

Ga jij een spabad kopen? Ga dan naar een showroom. Hier kun je alle merken en modellen met elkaar vergelijken en word je professioneel geholpen door de medewerkers. Er zijn zelfs plaatsen waar je op afspraak kunt gaan testen!

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!