Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland. De stad heeft de grootste haven van Europa en de tiende grootste van de wereld. Qua architectuur is Rotterdam zeer uniek. Doordat de stad in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest was, is er nu een mooie combinatie van ouderwetse- en grote moderne gebouwen.

De markthal: modern, kunst en voedsel

De markthal in Rotterdam is een super modern overdekte markt in combinatie met woonappartementen. Dit moderne pand werd in 2009 gebouwd en was klaar in 2014. Het complex bestaat uit 228 appartementen, 4600m2 winkelruimte en 1600m2 horecaruimte.

De markthal is een van de drukst bezochte plekken van de stad sinds het geopend is. De gezellige sfeer is hier een van de redenen van. Maar ook de constructie en uitstraling van dit nu al iconische gebouw zijn voor veel mensen een reden om de markthal te bezoeken. Het gebouw heeft de vorm van een hoefijzer/ hangar. In het gebouw zijn de grote binnenmuren voorzien van een enorm kleurrijk kunstwerk ontworpen door Arno Coenen. Dit kunstwerk heeft de naam ‘’Hoorn des overvloeds’’, dat verzadiging en overvloed symboliseert. Op het kunstwerk zijn dan ook veel vruchten en bloemen te zien én ook de Sint Laurenskerk. Dit kunstwerk is geprint op 4000 panelen en heeft een oppervlakte van 11.000 vierkante meter.

De markthal is dé plek voor vers en lekker eten in Rotterdam. In tegenstelling tot gewone markten staan hier 100 vaste verkoopkramen. Wanneer je binnenloopt ruik je meteen alle aromatische geuren van de kraampjes. Van vers brood en specerijen, tot groente, fruit en vlees. Maar ook van vers gebakken stroopwafels en pizza’s. Zo zijn er kraampjes waar er de hele dag gerechten worden gekookt. Dit in combinatie met de leuke mini-terrasjes en vele cafés , maken dit een gezellige plek om de middag door te brengen. In Rotterdam lunchen doe je hier het lekkerst.

Tijdens de werkzaamheden voor de bouw van de markthal, werden er overblijfselen gevonden van een historische boerderij. Wanneer je via het trappenhuis in de parkeergarage komt, dan zul je deze overblijfselen tentoongesteld zien. Hoe verder je de trap omlaag gaat, hoe ouder de gevonden voorwerpen worden.

Lees ook:  Optimaal voorbereiden op het sporten