Personeel uit Oost-Europa steeds moeilijker vast te houden

09/07/2021
|
146
Code95

In Groot Brittannië is op dit moment een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit komt doordat de sector stil heeft gelegen door de pandemie. Dit zorgde ervoor dat veel burgers uit de EU besloten om door de pandemie en de Brexit terug te keren naar hun thuisland. In Groot Brittannië hoopte men vervolgens dat deze mensen weet terug zouden keren. Dit blijkt nu dus niet het geval te zijn. Met name een grote groep Portugezen en Polen heeft inmiddels werk gevonden in het eigenland. Deze hebben dus nu geen behoefte meer om terug te keren naar het Britse eiland. In Groot Brittannië betekent dit dat er problemen ontstaan bij leveringen.

Grote problemen door personeelstekorten in de transportsector in GB

Door het grote tekort wordt het voor bedrijven moeilijker om de schema’s rond te krijgen. Het gevolg hiervan is dat er minder kan worden gereden en dat klanten moeten wachten op hun producten. Door deze personeelstekorten zien we nu al dat sommige schappen in de supermarkten leeg blijven. De verwachting is dat dit in toekomst erger gaat worden. Vandaar dat de sector ook een brandbrief heeft gestuurd naar Boris Johnsen met vraag om een uitzondering te maken voor vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast dringt men ook aan op het probleem en dat er snel met een oplossing gekomen moet worden. Anders dreigt het uit de hand te lopen.

Gerelateerd nieuws  Grip op jouw geld

Problemen in Nederland vallen mee

In Nederland hebben we deze problemen gelukkig niet. Er zijn wel personeelstekorten maar deze zijn bij lange na niet zo groot als in Groot Brittannië. Men ziet wel dat er langzaam een verschuiving plaatsvindt. De chauffeurs die uit het voormalige Oostblok komen gaan steeds meer verdienen in eigenland. Dat betekent dat deze chauffeurs in de toekomst steeds vaker gaan kiezen voor hun thuisland in plaats van Nederland of een aantal andere landen. Zaak is om ervoor te zorgen dat er ook steeds meer vrouwelijke chauffeurs bijkomen in Nederland. Koningin Maxime heeft om dit te stimuleren een bezoek gebracht aan een bedrijf dat chauffeurs opleidt voor de Nederlandse transportsector. Naast dat er steeds meer Nederlandse chauffeurs bijkomen is ook belangrijk om genoeg trainingen aan te bieden. Zo is het in Europa verplicht voor alle chauffeurs om een code95 opleiding te volgen. In deze code95 opleiding komen een aantal dingen naar voren die belangrijk zijn voor de veiligheid van het transport. Dit geldt zowel voor vrachtwagens als voor bussen.

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten

Het opbouwen van vertrouwen als sleutel tot klantloyaliteit

|
Diensten

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!