Pannenkoeken maken zonder dierlijke producten

17/05/2021
|
100
vegan pancake

Bij pannenkoeken denk je al snel aan melk en eieren. Niet gek, want dat is de oude en klassieke manier van pannenkoeken maken. Je begint dan namelijk met een eitje en voegt wat melk toe. Tegenwoordig zijn eieren en dieren melk niet meer nodig hiervoor. Hierdoor kunnen nu ook vegans lekker genieten van pannenkoeken. In deze blog gaan we hier meer over vertellen!

Wat is het verschil tussen een gewone pannenkoek en een vegan pannenkoek?

Tussen de gewone klassieke pannenkoek en de vegan pannenkoeken zit een groot verschil. Ten eerste wordt er bij de vegan variant geen eieren gebruikt en ook geen merk. Hierdoor zou je al snel denken "Hoe kan je dan pannenkoeken maken?". Het antwoord hierop is heel simpel. Door gebruik te maken van substitutie producten kun je alsnog heerlijke pannenkoeken maken. Door producten als havermelk en bloem goed te mengen ontstaat er uiteindelijk een pannenkoeken beslag. Door de bloem wordt dit toch een stevige pannenkoek en hoef je niet bang te zijn dat je een zwakke of zeer dunne pannenkoek krijgt!

Beleg op je vegan pannenkoek?

Op je pannenkoeken kun je van alles qua belag doen. Zo kan je als omnivoor er spek, ham of zelfs frikandellen in verwerken. Als vegetariër of vegan doe je dit natuurlijk niet. Dit betekent echter niet dat je geen lekkere combinaties kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoek gemaakt met havermelk en gevuld met banaan? Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Daarbij is deze soort pannenkoek niet voorzien van melk of eieren en kan die dus door iedereen gegeten worden, ongeacht het dieet!

Gerelateerd nieuws  Wat is paddelen voor sport?

Meer mogelijke smaak combinaties voor je pannenkoek

Heb je het niet zo met banaan of wil je wel eens iets anders? Ook dan kan je nog genoeg smaak combinaties maken voor vegan pannenkoeken. Zo kun je kiezen voor een pannenkoek met rood fruit en vegan slagroom die ongelooflijk lekker is. Geen fan van slagroom? Dan kun je ervoor kiezen om heerlijk vegan pannenkoeken met fruit te maken. Zo kun je onder andere druiven, aardbeien, appels en zelfs kiwi voor je pannenkoek gebruiken, lekker en gezond! Gebruik wat maanzaad en sesamzaad voor nog meer smaak of doe er wat vegan yoghurt overheen!

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!