Pannenkoeken maken zonder dierlijke producten

17/05/2021
|
191
vegan pancake

Bij pannenkoeken denk je al snel aan melk en eieren. Niet gek, want dat is de oude en klassieke manier van pannenkoeken maken. Je begint dan namelijk met een eitje en voegt wat melk toe. Tegenwoordig zijn eieren en dieren melk niet meer nodig hiervoor. Hierdoor kunnen nu ook vegans lekker genieten van pannenkoeken. In deze blog gaan we hier meer over vertellen!

Wat is het verschil tussen een gewone pannenkoek en een vegan pannenkoek?

Tussen de gewone klassieke pannenkoek en de vegan pannenkoeken zit een groot verschil. Ten eerste wordt er bij de vegan variant geen eieren gebruikt en ook geen merk. Hierdoor zou je al snel denken "Hoe kan je dan pannenkoeken maken?". Het antwoord hierop is heel simpel. Door gebruik te maken van substitutie producten kun je alsnog heerlijke pannenkoeken maken. Door producten als havermelk en bloem goed te mengen ontstaat er uiteindelijk een pannenkoeken beslag. Door de bloem wordt dit toch een stevige pannenkoek en hoef je niet bang te zijn dat je een zwakke of zeer dunne pannenkoek krijgt!

Beleg op je vegan pannenkoek?

Op je pannenkoeken kun je van alles qua belag doen. Zo kan je als omnivoor er spek, ham of zelfs frikandellen in verwerken. Als vegetariër of vegan doe je dit natuurlijk niet. Dit betekent echter niet dat je geen lekkere combinaties kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoek gemaakt met havermelk en gevuld met banaan? Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Daarbij is deze soort pannenkoek niet voorzien van melk of eieren en kan die dus door iedereen gegeten worden, ongeacht het dieet!

Gerelateerd nieuws  Hoe zorg je goed voor je darmen?

Meer mogelijke smaak combinaties voor je pannenkoek

Heb je het niet zo met banaan of wil je wel eens iets anders? Ook dan kan je nog genoeg smaak combinaties maken voor vegan pannenkoeken. Zo kun je kiezen voor een pannenkoek met rood fruit en vegan slagroom die ongelooflijk lekker is. Geen fan van slagroom? Dan kun je ervoor kiezen om heerlijk vegan pannenkoeken met fruit te maken. Zo kun je onder andere druiven, aardbeien, appels en zelfs kiwi voor je pannenkoek gebruiken, lekker en gezond! Gebruik wat maanzaad en sesamzaad voor nog meer smaak of doe er wat vegan yoghurt overheen!

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!