Gezonder leven, gezonder eten

23/03/2021
|
184
gezond eten

Het is lastig, een drukke baan combineren met het huishouden, kinderen en dan ook nog tijd maken om gezond te eten. Toch is gezond eten makkelijker dan je denkt. Er zijn veel verschillende manier om gezonder te eten. Daarnaast zijn er ook genoeg groente die kinderen ook lekker vinden om te eten. In deze blog geven we je enkele tips voor gezonder te eten.

Gezond eten door middel van fruit

Gezond eten kun je behalen door ten eerste fruit te eten. Fruit bevat heel veel gezonde voedingstoffen. Het is vaak rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze zijn heel belangrijk voor je lichaam, eet daarom dagelijks 2 of 3 porties fruit. Je hoeft niet altijd hetzelfde fruit te eten. Je kunt kiezen uit talloze fruitsoorten. Probeer ook eens fruit dat je nog nooit gehad hebt, misschien kom je wel achter fruitsoorten die je hartstikke lekker vindt.

Minder suiker

Een grote boosdoener in het veroorzaken van overgewicht en allerlei nare ziektes is suiker. Probeer daarom je suikerinname flink te beperken. Als je jarenlang altijd veel suiker hebt gebruikt, zal dit niet van de een op de andere dag lukken. Probeer elke dag wat minder suiker te nemen, zo kun je het afbouwen. Totdat je dagelijks bijna geen suiker meer gebruikt. Wil je wel direct grote stappen maken dan moet je stoppen met het drinken van frisdrank, fruitsap, koek, gebak en gezoete zuivel. Door dit consistent te laten staan zul je grote stappen maken.

Gerelateerd nieuws  De prachtige bossen van de Ardennen

Onbewerkt en puur eten

Kies het liefst voor onbewerkt eten, dit wil zeggen alles wat vers is. Bewerkt eten is over het algemeen slechter doordat hier vaak diverse toevoegingen aan worden gegeven waardoor het product vaak langer houdbaar is. Maar eten wordt ook bewerkt voor de smaak en geur te verbeteren. Daarom kun je het beste kiezen voor onbewerkt eten zo weet je zeker dat er geen ongewenste toevoegingen aan zijn gegeven.

Water, water en water

Een van de belangrijkste maatregelen om mee te starten is het drinken van genoeg water op dagelijkse basis. Water drinken draagt bij aan een gezond energieniveau en genoeg hydratatie. Daarnaast draagt water drinken bij een aan goede hersenfunctie en een goede stemming. Gemiddelde moet je 2 liter water per dag drinken, indien je veel sport of zweet zul je meer water moeten drinken doordat je veel van deze hydratatie verliest. Ook moet je rekening houden met het weer, als het in de zomer erg warm dan zul je ook meer dan 2 liter water moeten drinken.

Wil je nog meer informatie over hoe je gezonder kan leven? Kijk dan op makkelijkafvallen.

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle

Makkelijke tips die je huis een luxe uitstraling geven

|
Lifestyle, Wonen

Het gebruik van softdrugs in Nederland

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!