Gezonder leven, gezonder eten

23/03/2021
|
53
gezond eten

Het is lastig, een drukke baan combineren met het huishouden, kinderen en dan ook nog tijd maken om gezond te eten. Toch is gezond eten makkelijker dan je denkt. Er zijn veel verschillende manier om gezonder te eten. Daarnaast zijn er ook genoeg groente die kinderen ook lekker vinden om te eten. In deze blog geven we je enkele tips voor gezonder te eten.

Gezond eten door middel van fruit

Gezond eten kun je behalen door ten eerste fruit te eten. Fruit bevat heel veel gezonde voedingstoffen. Het is vaak rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze zijn heel belangrijk voor je lichaam, eet daarom dagelijks 2 of 3 porties fruit. Je hoeft niet altijd hetzelfde fruit te eten. Je kunt kiezen uit talloze fruitsoorten. Probeer ook eens fruit dat je nog nooit gehad hebt, misschien kom je wel achter fruitsoorten die je hartstikke lekker vindt.

Minder suiker

Een grote boosdoener in het veroorzaken van overgewicht en allerlei nare ziektes is suiker. Probeer daarom je suikerinname flink te beperken. Als je jarenlang altijd veel suiker hebt gebruikt, zal dit niet van de een op de andere dag lukken. Probeer elke dag wat minder suiker te nemen, zo kun je het afbouwen. Totdat je dagelijks bijna geen suiker meer gebruikt. Wil je wel direct grote stappen maken dan moet je stoppen met het drinken van frisdrank, fruitsap, koek, gebak en gezoete zuivel. Door dit consistent te laten staan zul je grote stappen maken.

Gerelateerd nieuws  Zo bereid je een ideale tapas avond voor

Onbewerkt en puur eten

Kies het liefst voor onbewerkt eten, dit wil zeggen alles wat vers is. Bewerkt eten is over het algemeen slechter doordat hier vaak diverse toevoegingen aan worden gegeven waardoor het product vaak langer houdbaar is. Maar eten wordt ook bewerkt voor de smaak en geur te verbeteren. Daarom kun je het beste kiezen voor onbewerkt eten zo weet je zeker dat er geen ongewenste toevoegingen aan zijn gegeven.

Water, water en water

Een van de belangrijkste maatregelen om mee te starten is het drinken van genoeg water op dagelijkse basis. Water drinken draagt bij aan een gezond energieniveau en genoeg hydratatie. Daarnaast draagt water drinken bij een aan goede hersenfunctie en een goede stemming. Gemiddelde moet je 2 liter water per dag drinken, indien je veel sport of zweet zul je meer water moeten drinken doordat je veel van deze hydratatie verliest. Ook moet je rekening houden met het weer, als het in de zomer erg warm dan zul je ook meer dan 2 liter water moeten drinken.

Wil je nog meer informatie over hoe je gezonder kan leven? Kijk dan op makkelijkafvallen.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!