Oorzaken van eenzaamheid bij jongeren

21/07/2021
|
60
activiteiten jongeren rotterdam

Eenzaamheid bij jongeren is een steeds groter probleem aan het worden. Helaas is er niet één concrete oorzaak te noemen voor deze eenzaamheid. Er is een divers aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je je eenzaam gaat voelen. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan persoonlijkheidsfactoren, maar ook het aantal sociale contacten en de maatschappij kan invloed hebben op hoe eenzaam iemand zich voelt.

Persoonlijkheidsfactoren

Er zijn een aantal persoonlijkheidsfactoren die het gevoel van eenzaamheid kunnen veroorzaken of versterken. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een laag zelfvertrouwen. Ook kan introvert zijn er voor zorgen dat je je sneller eenzaam voelt. Introverte mensen vinden het namelijk lastig om veel sociale activiteiten te ondernemen. Door weinig sociale activiteiten maak je ook minder contacten waardoor je je wellicht sneller eenzaam gaat voelen.

Sociale en maatschappelijke factoren

Een grote oorzaak van eenzaamheid is vaak het gebrek aan sociale contacten en activiteiten. Ook een relatiebreuk of een conflict met vrienden of familie kunnen een veroorzaker zijn van een eenzaam gevoel. Ook maatschappelijke factoren zoals leven in armoede kunnen een veroorzaker zijn van een eenzaam gevoel. Vaak is er niet maar een bepalende factor maar is het een samenkomst van verschillende factoren die er samen voor zorgen dat iemand een eenzaam gevoel krijgt.

Gerelateerd nieuws  Rotterdam, de havenstad

Neem een voorbeeld aan: activiteiten jongeren Rotterdam

Je eenzaam voelen is een erg rot gevoel, het is dan ook belangrijk dat je dit gevoel niet voor te lang hebt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het eenzame gevoel te verminderen. Allereerst is het goed om je gevoelens uit te spreken. Een psycholoog is daarbij een goede optie. Een psycholoog kan een luisterend oor bieden tijdens een moeilijke periode. Ook kan een psycholoog je helpen met jouw gevoelens communiceren naar je familie en vrienden. Daarnaast is het belangrijk om genoeg nieuwe contacten te maken en mee te doen aan sociale activiteiten. Mocht je het lastig vinden om zelf iet te bedenken kijk dan eens naar activiteiten jongeren Rotterdam. Rondom Rotterdam worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waarin jongeren elkaar kunnen ontmoeten en leuke dingen kunnen doen. Een ideale manier dus om je eenzaamheid te verminderen!

activiteiten jongeren rotterdam

 

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!