Oorzaken van eenzaamheid bij jongeren

21/07/2021
|
243
activiteiten jongeren rotterdam

Eenzaamheid bij jongeren is een steeds groter probleem aan het worden. Helaas is er niet één concrete oorzaak te noemen voor deze eenzaamheid. Er is een divers aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je je eenzaam gaat voelen. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan persoonlijkheidsfactoren, maar ook het aantal sociale contacten en de maatschappij kan invloed hebben op hoe eenzaam iemand zich voelt.

Persoonlijkheidsfactoren

Er zijn een aantal persoonlijkheidsfactoren die het gevoel van eenzaamheid kunnen veroorzaken of versterken. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een laag zelfvertrouwen. Ook kan introvert zijn er voor zorgen dat je je sneller eenzaam voelt. Introverte mensen vinden het namelijk lastig om veel sociale activiteiten te ondernemen. Door weinig sociale activiteiten maak je ook minder contacten waardoor je je wellicht sneller eenzaam gaat voelen.

Sociale en maatschappelijke factoren

Een grote oorzaak van eenzaamheid is vaak het gebrek aan sociale contacten en activiteiten. Ook een relatiebreuk of een conflict met vrienden of familie kunnen een veroorzaker zijn van een eenzaam gevoel. Ook maatschappelijke factoren zoals leven in armoede kunnen een veroorzaker zijn van een eenzaam gevoel. Vaak is er niet maar een bepalende factor maar is het een samenkomst van verschillende factoren die er samen voor zorgen dat iemand een eenzaam gevoel krijgt.

Gerelateerd nieuws  Top 5 irritaties wanneer je op wintersportvakantie gaat

Neem een voorbeeld aan: activiteiten jongeren Rotterdam

Je eenzaam voelen is een erg rot gevoel, het is dan ook belangrijk dat je dit gevoel niet voor te lang hebt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het eenzame gevoel te verminderen. Allereerst is het goed om je gevoelens uit te spreken. Een psycholoog is daarbij een goede optie. Een psycholoog kan een luisterend oor bieden tijdens een moeilijke periode. Ook kan een psycholoog je helpen met jouw gevoelens communiceren naar je familie en vrienden. Daarnaast is het belangrijk om genoeg nieuwe contacten te maken en mee te doen aan sociale activiteiten. Mocht je het lastig vinden om zelf iets te bedenken kijk dan eens naar activiteiten jongeren Rotterdam. Rondom Rotterdam worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waarin jongeren elkaar kunnen ontmoeten en leuke dingen kunnen doen. Een ideale manier dus om je eenzaamheid te verminderen!

activiteiten jongeren rotterdam

Mocht je last hebben van mentale problemen, dan kan hulp zoeken soms best lastig zijn. Dit doordat er vaak hoge kosten aan verbonden zijn. Zoek daarom ook naar een goede zorgverzekering, die ervoor zorgt dat je toegang krijgt tot de gezondheidszorg. Meer weten? Lees dan hier onze blog over de koppeling tussen de zorgverzekering en de mentale gezondheid!

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!