Ontdek je innerlijke drijfveren!

15/12/2022
|
76
mindsetters loet

Innerlijke drijfveren zijn de emoties, behoeften, waarden en doelen die ons helpen om te bepalen wat we willen bereiken in het leven. Ze zijn de motoren die ons aanzetten om actie te ondernemen en ons gedrag te sturen. Innerlijke drijfveren kunnen zowel positief als negatief zijn en kunnen ons helpen om onze doelen te bereiken, maar ze kunnen ook leiden tot conflicten en stress als ze niet in balans zijn.

Het belang van ontdekken

Het is belangrijk om onze innerlijke drijfveren te begrijpen en te leren hoe we ze op een gezonde manier kunnen uiten. Dit kan ons helpen om ons gedrag te reguleren en ons te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven. Door te werken aan het in balans brengen van onze innerlijke drijfveren, kunnen we meer voldaanheid en geluk bereiken, maar ook om optimaal te kunnen presteren. Deze innerlijke drijfveren kunnen bepaald worden doormiddel van het ACT instrument. Dit is precies waar mindsetters loet zich mee bezig houdt.

Het ACT instrument

Het ACT instrument creëert doormiddel van beelden een heldere rapportage van jouw innerlijke drijfveren. In tegentelling tot een andere modellen wordt er geen gebruik gemaakt van een vragenlijst maar van een visuele benadering. Zo voorkom je maatschappelijk gewenste antwoorden en ga je het verstand voorbij. Doormiddel van het ACT instrument krijg je een snel overzicht op welk gebied jouw drijfveren niet in balans zijn en waar je aan kunt werken.

Gerelateerd nieuws  Tips voor een positieve zwangerschap

mindsetters loet

Belangrijke innerlijke drijfveren

Een van de belangrijkste innerlijke drijfveren is de behoefte aan verbinding en sociale interactie. We hebben allemaal behoefte aan contact met anderen en willen graag deel uitmaken van een gemeenschap. Dit kan leiden tot het behouden van vriendschappen, het zoeken naar liefde en het opbouwen van professionele netwerken.

Een andere belangrijke innerlijke drijfveer is de behoefte aan zelfverwezenlijking en persoonlijke groei. We willen graag onszelf ontwikkelen en ons volle potentieel bereiken. Dit kan leiden tot het nastreven van opleidingen en carrièremogelijkheden, het leren van nieuwe vaardigheden en het ontdekken van nieuwe interesses.

Innerlijke drijfveren kunnen ook negatief zijn, zoals de behoefte aan controle en macht. Dit kan leiden tot conflicten met anderen en een ongezonde focus op het bereiken van doelen ten koste van anderen.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!