Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

11/06/2023
|
947
social media

Kijk je het liefst 2 keer per uur op je Instagram of TikTok? En heb je ook wel eens last van FOMO als je een lange tijd niet meer op social media hebt kunnen kijken? Dan is de tijd aangebroken dat je minder tijd op social media moet doorbrengen. Bijna iedereen zit dagelijks urenlang op zijn of haar telefoon. Toch is het veel beter om minder tijd door te brengen op je telefoon en social media. Waarom? Daar vertellen we je graag alles over in deze blog!

Waarom minder tijd op je telefoon zitten?

Het te veel en vaak op je telefoon zitten, brengt velen nadelen met zich mee. Wat de negatieve gevolgen zijn, zullen we hieronder kort opsommen.

  • Het heeft effect op je mentale gezondheid. Door te veel op social media jezelf te vergelijken met anderen, het zien van gefilterde versies van iemands leven en het lezen van negatieve berichten, zal leiden tot misschien wel ontevredenheid over jezelf of bepaalde angsten. Om jezelf te beschermen tegen deze negativiteit, kun je beter niet te veel tijd doorbrengen op social media.
  • Het heeft een slechte invloed op je productiviteit. Je telefoon zorgt voor veel afleiding en neemt veel tijd in beslag. Hierdoor zul je een verslechterde concentratie ervaren en misschien wel niet de taken kunnen afronden die wel afgerond zouden moeten zijn.
  • Het verslechterd de kwaliteit van je slaap. Veel mensen brengen de uren voordat ze gaan slapen hun tijd door op hun telefoon. Naast dat het blauwe licht van je telefoon een slechte invloed heeft op de kwaliteit van je slaap, kan het ook zorgen voor piekeren en negatieve gedachtes wanneer je wilt gaan slapen

Gerelateerd nieuws  Mooie feestzalen in Limburg
social media

Tips om minder op social media te kijken

Zou je graag minder tijd willen doorbrengen op social media, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan geven we hieronder een aantal tips.

  • Stel doelen voor jezelf door de tijd te beperken. Bepaald voor jezelf hoe veel tijd je per dag je nog maar op je telefoon mag besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 30 minuten. Wil je het nog specifieker maken? Kies dan ook de tijd dat je per kanaal mag besteden. Gebruik bijvoorbeeld een timer om jezelf eraan te herinneren dat de afgesproken tijd verstreken is.
  • Creer een moment dat je zonder social media doorbrengt. Bepaal voor jezelf een ruimte of tijdstip op een dag dat je geen social media mag gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het eten zijn, maar ook in je slaapkamer of wanneer je met vrienden hebt afgesproken.
  • Zet je meldingen uit. Wanneer je je meldingen uitzet, zul je niet constant afgeleid worden met meldingen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder snel afgeleid wordt en automatisch minder snel op social media kijkt. Kijk dan bijvoorbeeld alleen een keer in de zoveel tijd op je telefoon om deze meldingen dan te checken.

Wil je meer weten over de verschillende soorten TikTokkers? Je leest het in deze blog!

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

|
Lifestyle

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!