Mijn nagels zien er gek uit, wat nu?

01/04/2021
|
211
Kalknagel

Het is bij iedereen wel bekend, kalknagels. Vaak zijn het nagels die er erg dof en dik eruit zien en het raarste is altijd dat je nooit kan achterhalen waarom je kalknagels hebt gekregen. Kalknagels zijn zowel mogelijk op de handen als op de voeten. Wat veel mensen niet weten is het feit dat kalknagels niet perse een gevolg is van een handeling door jezelf, maar dat dit een besmettelijk fenomeen is. In de wereld zijn er honderden verschillende soorten schimmels, waardoor de hoeveelheid mensen met kalknagels ook best wel groot is. Er hoeft maar een vervelende situatie ontstaan en voor dat je het weet is een besmettelijke schimmel snel overgedragen op een nieuw persoon. In deze blog zullen we je meer uitleggen over dit fenomeen en hoe je dit ook makkelijk kan oplossen.

Hoe herken je kalknagel?

Je hebt zo’n gevoel dat je wel eens te maken kan hebben met kalknagels, maar je weet het niet zeker. We zullen hier enkele kenmerken kort en bondig beschrijven, waar je deze aan kan herkennen.

  • Je nagel lijkt een beetje los te zitten. Het kan zijn dat een gedeelte of de gehele nagel een beetje los begint te zitten.
  • Een verdikking heeft ook vaak te maken met een kalknagel. De kalk hoopt zich op of rondom de nagel, waardoor deze dikker wordt. Er kan hierdoor gedeeltes afbrokkelen of bobbels ontstaan op de nagel zelf. Op het moment dat de nagel een andere vorm begint te krijgen is het vaak te koppelen aan kalknagels.
  • Als gevolg van de kalk kan de nagel ook andere kleuren krijgen. Vaak is dit in het begin een geelwitte kleur, maar naarmate je er langer niks mee doet kan dit ook bruingeel worden.
Gerelateerd nieuws  Elk kind moet opgroeien met huisdieren

Hoe kom ik van een kalknagel af?

Ondertussen zijn er al heel veel effectieve manieren ontwikkeld om kalknagels tegen te gaan. Hierdoor is dit ook geen groot probleem meer om dit te behandelen, maar natuurlijk kan dit wel soms vervelend over komen. De beste oplossing is dit om bij een pedicure te laten behandelen, zodat de nagels hierna weer gezond door kunnen groeien. Wil je het toch liever zelf doen? Dan heb je al voldoende aan een vijl en een antischimmel product. Het is de bedoeling dat je hiermee elke week de lichte bovenlaag van de nagel eraf vijlt.

Mijn kalknagel is weg! Wat kan ik beter op letten?

Yes wat fijn! We begrijpen ook goed dat je deze ervaring niet meer graag wilt hebben en daarom zijn er sommige tips om deze kalknagels tegen te kunnen gaan. De eerste tip is om elke keer je voeten enorm goed af te drogen. Schimmels groeien het liefste op vochtige plekken dus dit is het belangrijkste punt om dit tegen te gaan. De tweede goed werkende tip is dat je sokken niet te klein moet zijn en ook niet te vaak moet aan doen. Sokken kunnen namelijk ook schimmels met zich mee nemen en kunnen ook vochtig worden.

Wil jij weten hoe jij jouw nagels goed kunt blijven verzorgen? Klik dan hier!

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!