Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

18/04/2024
|
232
blije kinderen tijdens het knutselen

Gooi die iPad maar aan de kant! Het is namelijk gewoon weer zover om ouderwets te gaan knutselen. We kunnen stoppen met sneeuwpoppen en sneeuwvlokken knutselen, het is tijd voor mooie bloemetjes, vlinders, bomen vol met bloesem en lieveheersbeestjes met alle kleuren van de regenboog. Naast dat het ontzettend leuk is voor de kinderen zorgt knutselen ook voor heel veel andere voordelen. Zo helpt het goed om meer inzicht te creëren. Anders dan met tekenen ben je nu namelijk ook heel druk bezig met diepte. Daarnaast heeft onderzoek ook aangetoond dat creatief bezig zijn, het cortisol gehalte doet verlagen. Mocht je dus merken dat je kind een beetje onrustig is. Ga dan heerlijk in het zonnetje een beetje knutselen. De kans is groot dat hij daarna de rust zelve is geworden. In deze blog helpen we je dan ook, om de leukste knutselprojectjes te gaan maken!  

Wattenbollen bloemen

Je staat toch altijd weer versteld waar je allemaal mee kunt knutselen. Zo kun je bijvoorbeeld schitterende bloemen maken dankzij watten. Knip de watten in mooie bloemvormpjes. Dat kun je overigens prima heel simpel houden, door aan de bovenkant te zigzaggen. Teken dan nu, met verf of stiften, een steel. Verder hoef je niets anders te doen dan die watten óp de steel te plakken. Beetje saai nu natuurlijk, die witte bloemen. Ga er nu dan ook overheen met waterverf. Dit kun je zowel schilderen als laten druppelen met een pipetje. Hierdoor krijgen de bloemen een leuk diepte perspectief én leert je kind om gaan met een nieuw stukje materiaal. Als het resultaat prachtig is, kan het een leuk idee zijn om van het kunstwerk een telefoonhoesje te maken.

Gerelateerd nieuws  Leuke duurzame cadeau tips

Wc rolletjes

Tja, wie is er niet mee opgegroeid. Diertjes knutselen met een wc rol is ontzettend makkelijk én leuk. Aan het knutselen met de allerkleinste? Dankzij twee plakoogjes heb je binnen enkele seconden al een leuke rups gemaakt. Verder kun je de kinderen helemaal hun creatieve gedachtes los laten gaan. Geef ze bijvoorbeeld allemaal knutsel pompons, hiermee kunnen ze bijvoorbeeld voelsprieten maken voor de rups. Ook kun je er heel gemakkelijk een haasje van maken, knip twee lange oortjes uit, plak een pompon in het midden als neus, teken twee oogjes en teken wat neussprieten. Binnen enkele minuten heeft je kind hiermee een schitterend konijn getekend – die zeer waarschijnlijk knal rood of paars zal zijn. Hier stoppen de wc rolletjes overigens niet, zo kun je er ook een bij, lieveheersbeestje óf een nieuw bedacht beestje van maken.

Vlinder pasta

Niet iedereen kan Vincent van Gogh zijn. Soms moet je gewoon de hulp gebruiken die je krijgt aangeboden. Mocht er nou heel toevallig een pasta vorm bestaan die bizar veel lijkt op kleine vlindertjes. Mocht je slecht tegen voedselverspilling kunnen, sorry! Gebruik een volledig wit canvas, hiermee kan je kind namelijk helemaal los gaan met zijn fantasie. Zo kan hij de lucht verven, tekenen of beplakken met nieuw papier. Beschilder of teken nu de pasta, door de vorm heb je al twee schitterende vleugels. Het leuke hieraan is, is dat je kind ook leert om heel precies en rustig te knutselen. Het is namelijk ontzettend leuk om mooie, kleine details, te maken op deze pasta. Daarna is het heel simpel, plak je vlindertjes op het canvas. Je kunt eventueel met een stift nog een vliegpatroontje erbij tekenen!

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

|
Algemeen

Wat is een vigneron?

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!