Elk kind moet opgroeien met huisdieren

28/05/2021
|
252
Gehoor en zicht

Ieder kind houdt van dieren en wil er het liefst zelf ook eentje hebben. Het is heel gezellig om een diertje in huis te hebben, maar brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee. Zo is het heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Overweeg je om een huisdier voor je kind aan te schaffen? Lees dat snel verder.

De invloed van dieren op kinderen

Kinderen zijn constant omringt door dieren, of dat nu echte of fictieve dieren zijn. Met fictieve dieren wordt gedacht aan knuffeldieren, maar ook cartoons op tv. Voor echte dieren hoef je maar de straat op te lopen of er komt een vogel of kat voorbij. Het nadeel hieraan is dat het blijft bij het observeren van de dieren, het is niet verstandig je kind aan te leren katten op straat te aaien. Door een dier in huis te nemen bied je je kind de mogelijkheid om beter in contact te maken. Dieren kunnen kinderen zelfs helpen bij het leren van belangrijke levenslessen over het leven, liefde en verlies.

Vaardigheden ontwikkelen met huisdieren

Wanneer kinderen verantwoordelijk worden gesteld voor het verzorgen van dieren moeten ze hier wel de juiste begeleiding bij krijgen. Hierdoor kunnen ze nuttige vaardigheden ontwikkelen zoals verantwoordelijkheidsgevoel, zelfdiscipline, opruimen en punctualiteit. Het dier moet namelijk wel rond vaste tijdstippen eten krijgen, zoals kinderen zelf ook gewend zijn. Dit zijn allemaal belangrijke vaardigheden die ze zowel thuis als op school goed zouden kunnen gebruiken. Worden kinderen ouder en komen ze in de puberteit dan zullen ze ook veel steun hebben aan een huisdier. Kinderen in de puberteit krijgen veel te maken met onzekerheden en problemen, het hebben van een huisdier kan hier veel bij helpen.

Gerelateerd nieuws  Beginnen met thuis Yoga? Lees dan deze blog

Kinderen zonder gehoor en zicht

In het bijzonder hebben kinderen met een beperking veel steun aan huisdieren. Het nadeel hieraan in dat ze niet de volledige verantwoording kunnen dragen, vanwege hun beperkingen. Makkelijk en snel je huis kind veilig maken is niet het enige wat je kunt doen om je kind een beter leven te geven. Kinderen zonder gehoor en zicht krijgen helaas niet veel mee van de wereld om hun heen. Zij ontdekken de wereld met hun andere zintuigen. Een zacht hondje dat ze kunnen aaien en constant met ze wil spelen geeft kinderen zonder gehoor en zicht toch veel bijzonders. Geen hond, maar een beste vriend.

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid

Hoe medicijnen worden vervoerd

|
Gezondheid

Deze dingen hebben een negatief effect op je libido

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!