Je antieke meubels weer als nieuw

11/08/2022
|
252
Antieke stoelen

Antieke meubels zijn niet zomaar een oud meubelstuk. In de meeste gevallen wordt antiek meubilair doorgegeven aan volgende generaties als een erfstuk van de familie. Daarom zijn er veel sentimenten en de herinneringen die aan de handgemaakte meubels. Meestal is het toegepaste hout van uitzonderlijke kwaliteit, zoals teak, palissander of een andere zeldzame en zeer dure houtsoort. Deze sierlijke of eenvoudige, maar elegante meubelstukken bouwen op waarde op basis van hun leeftijd en stamboom.

 

Waar moet je op letten?

Het eerste wat men moet onthouden is dat een voorwerp, om technisch als antiek te worden beschouwd, 100 jaar of ouder moet zijn. Vintage beschrijft een verzamelobject tussen de 20 en 99 jaar oud. Antiek restauratie of Antiek Houten Meubel reparatie vereist uitzonderlijke zorg en toewijding. Om het weer zo dicht bij de originele staat als mogelijk te brengen, met inbegrip van structurele reparaties en afwerking restauratie, onze gekwalificeerde technici te herstellen uw antiek met de zorg die ze verdienen.

 

Fineer repareren op antiek meubilair

Fineer wordt gemaakt van zeer dunne plakjes hout of soms van de schors die wordt verkregen door de stam te "schillen" of door blokken hout te snijden. Deze dunne plakjes hout worden vervolgens op een houten ondergrond gelijmd waarmee fineermeubelen worden gemaakt. Fineren maakt het mogelijk mooie houtsoorten te gebruiken die niet in hun massieve vorm voor het maken van meubels kunnen worden gebruikt wegens beperkte beschikbaarheid, kosten of een andere reden.

Gerelateerd nieuws  Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

Om de een of andere reden hebben veel ambachtslieden, en zelfs professionele houtbewerkers en restaurateurs, een angst om met fineer te werken. Houtfineer is een oppervlak dat gemakkelijk kan worden beschadigd door fysieke slijtage, vocht enz. Op oude of antieke meubelen is de lijm die het fineer bindt, vaak niet waterbestendig. Langdurige blootstelling aan vocht of vocht kan afbreuk doen aan de lijm, waardoor het fineer blaren, barsten, of schil.

 

Vintage meubels overspuiten

Vintage meubels overspuiten

Iedereen hopt op de nieuwste trends, zelfs in meubels. Sinds de millenniumwisseling neemt de voorkeur voor en de vraag naar Vintage meubelen toe. Dit kan te wijten zijn aan een combinatie van overlappende factoren: focus op duurzaamheid, problemen met de toeleveringsketen en logistiek, beschikbaarheid en een verlangen om uw ruimtes stijlvoller te maken.

Hoewel er een enorme voorkeur is voor vintage meubelen, is de echte uitdaging het onderhoud en de instandhouding van de meubelen. Elk meubel tussen de 20 en 99 jaar oud kan worden omschreven als een vintage verzamelobject. Vintage houten meubelen zoals Kisten, Eettafel, Sofa, Stoelen enz. kunnen een opknapbeurt of een volledige restauratie nodig hebben om de gloednieuwe look en de echte elegantie van het stuk terug te brengen.

7 Hill Refurbishing kan helpen bij het behandelen en herstellen van de glans en het oorspronkelijke comfort van uw vintage meubels.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!