Is het moeilijk om te leren motorrijden?

25/03/2021
|
237
motorrijschool Geleen

Wanneer je nog nooit op een motor hebt gezeten, vraag je jezelf wellicht af of het moeilijk is om te leren. Je kan dit denken omdat een motor zwaar is of wellicht omdat motoren maar twee wielen hebben én toch hard gaan.

Leren motorrijden is leerbaar voor iedereen. Je hebt alleen de juiste middelen nodig. Motorrijlessen leren je om een motor te hanteren en veilig aan het verkeer deel te nemen. Je moet namelijk extra voorzichtig zijn op een motor. Dit omdat je niet zoals bij een auto beschermd bent door een frame om je heen. Als het mis gaat, kan het meteen ook goed mis gaan. Daarom is een geduldige en ervaren rijinstructeur belangrijk. Deze kan jou dan alles op jouw eigen tempo aanleren.

Motor rijlessen volgen bij een motorrijschool

Wanneer je er nog niet helemaal zeker van bent of motorrijden iets voor jou is, dan is het wellicht handig om eerst een proefles te nemen. Tijdens de proefles leer je alvast de vrijheid van het motorrijden ervaren. Alleen mens en machine. Veel personen beginnen na een proefles alsnog met rijlessen. Na de proefles kan dan een inschatting gemaakt worden hoeveel lessen jij nodig zult hebben. Motorrijschool Geleen beschikt over ervaren instructeurs die jou graag op weg willen helpen.

Gerelateerd nieuws  Hoe komt u erachter welke baan het beste bij u past?

Uiteindelijk volgt dan je eerste echte motorrijles bij motorrijschool Geleen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je gelijk de weg of snelweg op moet. Je begint namelijk eerst op een oefenterrein. Hier leer je alvast slalommen en krijg je een gevoel van hoe de motor reageert.

Hoeveel lessen je nodig zult hebben is afhankelijk van je leervermogen en hoe snel je informatie in je opneemt. Een snelle leerling zal tussen de 12 en 18 uur lessen nodig hebben. Een gemiddelde leerling rond de 25 uur en een tragere leerling rond de 30 uur.

Theorie en praktijk

Voordat je begint met je theorie, zul je eerst het ABV examen moeten afleggen. Dit zijn 12 behendigheidsoefeningen die je moet beheersen zoals remmen, bochten maken, uitwijken, etc. Hierna is het tijd voor het theorie examen bestaande uit 50 vragen. Hiervan moet je er minimaal 44 goed hebben. Hierna plan je met motorrijschool Geleen het praktijkexamen in. Het praktijkexamen duurt ongeveer 1 uur. De examinator let dan of je veilig en zelfstandig door het verkeer kunt navigeren.

motorrijschool Geleen

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten

Het opbouwen van vertrouwen als sleutel tot klantloyaliteit

|
Diensten

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!