Is het moeilijk om te leren motorrijden?

25/03/2021
|
287
motorrijschool Geleen

Wanneer je nog nooit op een motor hebt gezeten, vraag je jezelf wellicht af of het moeilijk is om te leren. Je kan dit denken omdat een motor zwaar is of wellicht omdat motoren maar twee wielen hebben én toch hard gaan.

Leren motorrijden is leerbaar voor iedereen. Je hebt alleen de juiste middelen nodig. Motorrijlessen leren je om een motor te hanteren en veilig aan het verkeer deel te nemen. Je moet namelijk extra voorzichtig zijn op een motor. Dit omdat je niet zoals bij een auto beschermd bent door een frame om je heen. Als het mis gaat, kan het meteen ook goed mis gaan. Daarom is een geduldige en ervaren rijinstructeur belangrijk. Deze kan jou dan alles op jouw eigen tempo aanleren.

Motor rijlessen volgen bij een motorrijschool

Wanneer je er nog niet helemaal zeker van bent of motorrijden iets voor jou is, dan is het wellicht handig om eerst een proefles te nemen. Tijdens de proefles leer je alvast de vrijheid van het motorrijden ervaren. Alleen mens en machine. Veel personen beginnen na een proefles alsnog met rijlessen. Na de proefles kan dan een inschatting gemaakt worden hoeveel lessen jij nodig zult hebben. Motorrijschool Geleen beschikt over ervaren instructeurs die jou graag op weg willen helpen.

Gerelateerd nieuws  De meest gemaakte fouten bij het dragen van lingerie

Uiteindelijk volgt dan je eerste echte motorrijles bij motorrijschool Geleen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je gelijk de weg of snelweg op moet. Je begint namelijk eerst op een oefenterrein. Hier leer je alvast slalommen en krijg je een gevoel van hoe de motor reageert.

Hoeveel lessen je nodig zult hebben is afhankelijk van je leervermogen en hoe snel je informatie in je opneemt. Een snelle leerling zal tussen de 12 en 18 uur lessen nodig hebben. Een gemiddelde leerling rond de 25 uur en een tragere leerling rond de 30 uur.

Theorie en praktijk

Voordat je begint met je theorie, zul je eerst het ABV examen moeten afleggen. Dit zijn 12 behendigheidsoefeningen die je moet beheersen zoals remmen, bochten maken, uitwijken, etc. Hierna is het tijd voor het theorie examen bestaande uit 50 vragen. Hiervan moet je er minimaal 44 goed hebben. Hierna plan je met motorrijschool Geleen het praktijkexamen in. Het praktijkexamen duurt ongeveer 1 uur. De examinator let dan of je veilig en zelfstandig door het verkeer kunt navigeren.

motorrijschool Geleen

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!