In 4 stappen een super originele muurschildering 

22/11/2021
|
73
wanddecoratie van hout

Je ziet tegenwoordig steeds vaker van die mooie muurschilderingen. Er zijn ook bedrijven die dit werk doen. Wil je echter zelf aan de slag? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Wat is ook eigenlijk het ergste dat je kan gebeuren? In het ergste geval moet je de muur weer oversauzen toch? 

Stap 1 Het ontwerp 

Om te beginnen heb je natuurlijk een goed ontwerp nodig. Wat wil je op de muur schilderen en in welke kleur? Wil je gebruik maken van glitter, parelmoer, neonkleuren of iets anders? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Hoe maak je zo'n ontwerp? Dat kan gewoon in een tekenprogramma of op papier als je van tekenen houdt. Je hoeft het in principe alleen nog maar na te schilderen in principe. Heb je strakke lijnen nodig of perfecte cirkels? Dan kun je met sjablonen werken. 

Stap 2 de ondergrond behandelen 

Soms is het nodig om de ondergrond te behandelen. Als de muur droog, poreus en ruw is, dan is het verstandig om de muur vooraf te verven met verf op waterbasis. Acrylverf is er voor binnen en buiten en is hiervoor zeer geschikt.  

wanddecoratie van hout

Stap 3 verven 

Je gaat aan de slag met de juiste verf en gaat verven. Er zijn wel wat tips en tricks. Wil je bijvoorbeeld het effect van vervaging? Dan kun je dit krijgen door met een schuursponsje voorzichtig te deppen. Je zult snel zien dat het een heel ander resultaat oplevert dan verven. Je hebt ook geduld nodig, want als je met verschillende kleuren werkt, wil je meestal niet dat de kleuren door elkaar heen gaan lopen. 

Gerelateerd nieuws  Het kantoor hygiënisch schoon houden

Stap 4 integreer de muurschildering met een wanddecoratie van hout 

Niets zo mooi als dat je iets wat aan de muur hangt, zoals een wanddecoratie van hout, een rol speelt in de muurschildering. Het oogt creatief en geeft zo ook nog eens een driedimensionaal beeld. Een wanddecoratie van hout moet je dan dus eigenlijk dus al in stap 1, bij het ontwerp, een plek geven die bij de tekening past. 

Het kan natuurlijk ook met andere voorwerpen aan de muur denk bijvoorbeeld aan een lamp, waarbij je de illusie kunt maken op de muur dat het een ouderwets Engels straatlantaarn is. Leuk om hier ook wellicht ook gebruik te maken van neonkleuren voor het omgevingslicht om de daadwerkelijke lamp.

Tip, heb je alles binnen nu mooi? Denk dan eens aan leuke activiteiten buiten in de tuin. Heb jij bijvoorbeeld al een moestuin?

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!