In 4 stappen een super originele muurschildering 

22/11/2021
|
240
wanddecoratie van hout

Je ziet tegenwoordig steeds vaker van die mooie muurschilderingen. Er zijn ook bedrijven die dit werk doen. Wil je echter zelf aan de slag? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Wat is ook eigenlijk het ergste dat je kan gebeuren? In het ergste geval moet je de muur weer oversauzen toch? 

Stap 1 Het ontwerp 

Om te beginnen heb je natuurlijk een goed ontwerp nodig. Wat wil je op de muur schilderen en in welke kleur? Wil je gebruik maken van glitter, parelmoer, neonkleuren of iets anders? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Hoe maak je zo'n ontwerp? Dat kan gewoon in een tekenprogramma of op papier als je van tekenen houdt. Je hoeft het in principe alleen nog maar na te schilderen in principe. Heb je strakke lijnen nodig of perfecte cirkels? Dan kun je met sjablonen werken. 

Stap 2 de ondergrond behandelen 

Soms is het nodig om de ondergrond te behandelen. Als de muur droog, poreus en ruw is, dan is het verstandig om de muur vooraf te verven met verf op waterbasis. Acrylverf is er voor binnen en buiten en is hiervoor zeer geschikt.  

wanddecoratie van hout

Stap 3 verven 

Je gaat aan de slag met de juiste verf en gaat verven. Er zijn wel wat tips en tricks. Wil je bijvoorbeeld het effect van vervaging? Dan kun je dit krijgen door met een schuursponsje voorzichtig te deppen. Je zult snel zien dat het een heel ander resultaat oplevert dan verven. Je hebt ook geduld nodig, want als je met verschillende kleuren werkt, wil je meestal niet dat de kleuren door elkaar heen gaan lopen. 

Gerelateerd nieuws  Top 5 irritaties wanneer je op wintersportvakantie gaat

Stap 4 integreer de muurschildering met een wanddecoratie van hout 

Niets zo mooi als dat je iets wat aan de muur hangt, zoals een wanddecoratie van hout, een rol speelt in de muurschildering. Het oogt creatief en geeft zo ook nog eens een driedimensionaal beeld. Een wanddecoratie van hout moet je dan dus eigenlijk dus al in stap 1, bij het ontwerp, een plek geven die bij de tekening past. 

Het kan natuurlijk ook met andere voorwerpen aan de muur denk bijvoorbeeld aan een lamp, waarbij je de illusie kunt maken op de muur dat het een ouderwets Engels straatlantaarn is. Leuk om hier ook wellicht ook gebruik te maken van neonkleuren voor het omgevingslicht om de daadwerkelijke lamp.

Meer blogs lezen? Lees dan belang van huidverzorging en de immens populaire moestuin is een hype

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle

Professioneel rookkanaal essentieel voor veiligheid en comfort

|
Wonen

Makkelijke tips die je huis een luxe uitstraling geven

|
Lifestyle, Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!