De immens populaire moestuin is een hype

02/11/2021
|
232
Beginnen moestuin

Eigenlijk kun je er niet meer omheen. Het stukje grond waar mensen jaarlijks best wat voor neerleggen is een hype. Een moestuintje hebben is mateloos populair. Het idee van het kweken van je eigen fruit, groenten en kruiden is iets waar veel mensen gelukkig van worden. De bewustwording wat het milieu en ons klimaat betreft, groeit in een rap tempo. De gevolgen van de klimaatverandering op de voedselconsumptie komen steeds vaker voorbij in de media onder andere. In feite wordt de aarde naar de verdoemenis geholpen zolang het uitputten van de voedingsbodem blijft voortbestaan, om nog maar te zwijgen over het nalaten van de zorg voor moeder natuur. Allemaal kwesties om goed bij stil te staan. Wat je je wellicht niet beseft, is dat voedsel een flinke reis maakt voor het bij jou op je bord ligt. Daarnaast is het gebruik van pesticiden nog altijd problematisch en op de lange termijn schadelijk voor je gezondheid. Er zijn dan ook tal van redenen te bedenken om vandaag nog een stukje grond te huren en de tuinman of -vrouw uit te hangen!

Wroeten in je eigen moestuin biedt een hoop voordelen

Heb je geen groene vingers en weet je totaal niet waar te beginnen, lees je dan eerst online in over de mogelijkheden. Zoektermen als ‘beginnen moestuin’ geven jou vaak alle informatie die je nodig hebt voordat je aan de slag gaat. Bekijk vooral of er bij jou in de buurt gewerkt wordt in moestuintjes, die ook wel volkstuintjes genoemd worden. Het hebben van een moestuin brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Zo is toch wel het grootste pluspunt van een tuin dat je flink bespaart. De maatschappij wordt duurder en zo ook groenten en fruit uit de winkel. Zelf kweken is niet alleen goedkoper, maar je bepaalt zelf wat je kweekt. Als je een overschot aan fruit en groentes hebt, zou je bijvoorbeeld altijd kunnen ruilen met je moestuin buren. Daarnaast is het beter voor het milieu als je zelf voedsel kweekt. Er komt immers geen transport aan te pas en ook geen plastic. Supermarkten hebben nog steeds te kampen met gigantische ladingen groenten en fruit die in plastic verpakt zijn. Hier wordt moeder natuur niet erg blij van natuurlijk! Groentes en fruit uit je eigen moestuintje smaken ontzettend goed. Als je die smaak eenmaal geproefd hebt, weet je dat daar absoluut geen supermarktproduct tegenop kan. Bovendien is alles verser als je het uit je eigen tuintje haalt. Jouw groenten en fruit bevatten geen pesticiden en zitten boordevol mineralen en vitaminen. Het is dan ook heel raadzaam om online te zoeken op ‘beginnen moestuin’ en zo te leren hoe je binnen een mum van tijd groene vingers ontwikkelt. Wacht niet langer en voor je het weet zit je te wroeten in je eigen tuintje.

Gerelateerd nieuws  Optimaal genieten van jouw daktent 

Kruiden en groenten waar we massaal van houden

Koken is een vorm van ontspanning waar veel mensen regelmatig mee bezig zijn thuis. Hoe fijn is het als je zelf je kruiden kunt plukken? Basilicum, peterselie, koriander, kervel, salie en vele andere kruiden zijn zeer geliefd om te kweken. Ook groenten uit eigen moestuin zijn ontzettend populair. Zelfgekweekte paprika’s, courgettes, tomaatjes, rode bietjes en verschillende soorten sla hebben in veel moestuinen een hoofdrol.

Beginnen moestuin

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!