Hoe werken Airpods?

03/06/2021
|
181
airpodhoesjes

Het is de nieuwste rage van het moment: Airpods. Je ziet bijna niemand meer zonder ze. Voor velen is het een grote verbetering van de oude oordopjes die nog met een draad aan elkaar en aan je telefoon verbonden zaten. Deze Airpods hebben ingebouwde touch controls, waardoor je je muziek op pauze kan zetten zonder je telefoon uit je zak te hoeven halen. Ook kan je ze makkelijk opbergen in airpodhoesjes. Dit bespaart je van het meest vervelende probleem dat je kan hebben met traditionele oortjes, namelijk het in de war raken van draden. Voor deze redenen zijn Airpods uitgegroeid tot iets wat iedereen moet hebben. Maar hoe werken ze nu precies zo zonder draden? Hieronder lees je meer over de werking van deze draadloze oortjes.

Bluetooth

Net zoals vele andere draadloze geluidsapparaten, zoals koptelefoons en luidsprekers, werken oordopjes via Bluetooth. Dit is een netwerk dat gebruik maakt van radiogolven in plaats van draden en kabels om met jouw mobiele telefoon te verbinden. Hiervoor heb je een uitzender en een ontvanger nodig. De uitzender is het apparaat dat de radiogolven uitzendt, in dit geval jouw smartphone. Een kleine chip ingebouwd in de oortjes ontvangt deze golven. Hierna worden de ontvangen golven omgezet naar geluid.  Dit gebeurt door middel van een omzetter. Deze werken door elektrische signalen om te zetten naar beweging. Dit zorgt voor geluidsgolven die je vervolgens met je oren opvangt.

Gerelateerd nieuws  Zo ben je goed beschermd tegen de zon!

Oplaadbare batterij in airpodhoesjes

Omdat de oordopjes draadloos zijn, is er dus geen constante aanvoer van stroom om ze te laten werken. Daarom werken alle oortjes met een oplaadbare batterij. Deze gaan meestal enkele uren mee, maar de langst meegaande oortjes hebben een batterijduur van wel langer dan 24 uur! Deze worden opgeladen door middel van airpodhoesjes. Zoals al is gezegd is dit een goede manier om je Airpods op te bergen. Maar wist je ook dat ze konden fungeren als powerbank voor je oortjes? Een vol opgeladen case kan tot enkele keren jouw oortjes helemaal opladen. Zo hoef je dus niet per se bij een stopcontact te zijn om jouw oordopjes op te laden, maar kan je ook onderweg genieten van draadloos geleverde muziek of film.

 

airpodhoesjes

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Zo maak je je website optimaal responsive

|
Technologie

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!