Een dagje Eindhoven, wat te doen?

10/09/2022
|
226

Wist je dat een dagje Eindhoven heel erg leuk kan zijn? Steeds meer mensen ontdekken in elk geval dat er meer is dan alleen Amsterdam en Rotterdam. De hamvraag is echter; wat te doen in Eindhoven? We geven je hier een aantal tips voor een buitengewoon aangenaam verblijf in de Lichtstad.

Wat te doen in Eindhoven? Bezoek zeker de werkloze Genneper Watermolen

Mocht je met het openbaar vervoer naar Eindhoven gaan, dan kun je er niet onderuit en stuit je gegarandeerd op het Septemberplein. Dit plein is namelijk gelegen voor het station en het plein valt vooral op vanwege de zeer futuristische vormen, van Blob tot Bubble. Een bezoek aan Eindhoven zou eigenlijk ook meteen een bezoek aan de Genneper Watermolen moeten betekenen. Hoewel deze watermolen al niet meer in gebruik is, blijft het een aanrader om er eens te gaan kijken. Niet voor niets legden bekende schilders als Anton Pieck en Vincent van Gogh de watermolen vast.

Veel mooie parken in Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven? Een bezoek aan de St. Catharinakerk is ook al meer dan de moeite waard. Deze kerk is gebouwd in de negentiende eeuw en valt op door twee torens met een hoogte van liefst 73 meter. Op de Markt in Eindhoven bruist het eigenlijk altijd. Het is er bovendien altijd gezellig en je vindt er tal van gezellige terrasjes. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het Wilhelminaplein, waar ook elke week een duurzame weekmarkt gehouden wordt. Wil je even weg van het drukke centrum van Eindhoven, dan zou je een bezoek kunnen brengen aan het Henri Dunantpark, gelegen in het noorden van Eindhoven. Het park dateert van 1972 en is 22 hectare groot. Een ander leuk park vind je rondom de Karpendonkse plas, terwijl ook het Philips de Jongh wandelpark een must is voor mensen die van natuur houden.

Gerelateerd nieuws  Een mooie baard of snor? Lees deze tips

Bezoek zeker ook het DAF en het Philips museum

Musea in Eindhoven? Die zijn er ook al voldoende. Wat te denken van bijvoorbeeld het DAF museum en natuurlijk het Philips museum. In het DAF museum zie je tenminste 120 historische voertuigen, terwijl je in het Philips museum de geschiedenis van dit bedrijf aan je voorbij ziet trekken. Nog een ander leuk museum is het Van Abbe Museum, met internationale moderne kunst. Mocht je kiezen voor een dagje Eindhoven met een overnachting, bezoek dan eens een avondwedstrijd van PSV. Want ook dat moet je gewoon een keer meegemaakt hebben. In Eindhoven is altijd wel iets te doen. Bekend is bijvoorbeeld ook de Eindhovense vlooienmarkt, de al even bekende Feel Good Market en je kunt de Lichtjesroute in Eindhoven volgen. Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat er voor iedereen altijd wel iets leuks te doen en te beleven is in Eindhoven.

 

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!