Hoe krijg jij die toffe stage?

27/09/2021
|
193
stage facility management

Wil jij die geweldige stageplek? Of het nu voor een stage facility management of een stage voor een communicatie-opleiding, het is belangrijk om je positief te onderscheiden. 

Begin goed 

Soms blijken bijbaantjes onverwachts een voorspong op te leveren. Eigenlijk is het advies dus om voordat je eigenlijk al begint met een stage, al wat ervaring in de praktijk op te doen met een bijbaan. 

 Zo'n bijbaan hoeft niet helemaal in de richting van de stage te zijn. Een bijbaan geeft mogelijk al wel een indruk van jouw interesses. Mocht dat niet het geval zijn, een bijbaan zegt ook vaak iets over jouw motivatie om te werken of misschien wel over bepaalde capaciteiten van jou. In het bedrijfsleven vinden mensen het enorm fijn als jij die voorsprong al hebt.  

Zoek op de juiste plekken 

Het is nog steeds mogelijk om via via aan een baan te komen. Dit is alleen natuurlijk niet de enige weg. Het internet staat vol met leuke vacatures. Dus speur het internet af naar bijvoorbeeld 'stage facility management'. Dit levert zeker resultaten op! 

facility management stage

Stage facility management 

Een stage facility management vinden, is één ding. Zorgen dat ze jou willen is iets anders. Je mag jezelf best een heel klein beetje beter voordoen dan je bent. Als je weet van jezelf dat wat je pretendeert, niet iets is wat je nog helemaal goed kunt, maar ervan overtuigd bent dat je dit wel snel goed gaat doen. 

Gerelateerd nieuws  Wat is een enneagram?

Beter is het om goed de stage-omschrijving te lezen en daarop in te spelen met jouw kwaliteiten. Daarbij geldt: show, don't tell.  

Op gesprek 

Het is zo simpel en blijkbaar ook net zo moeilijk. Kom op tijd en zorg ervoor dat je er netjes uitziet. Dan sta je meteen al voor op vele andere sollicitanten.  

Bereid het gesprek ook een beetje voor. Wat zou jij eigenlijk nog willen vragen? Welke vragen kun je verwachten. Het is vrij standaard dat er naar jouw goede en slechte eigenschappen wordt gevraagd. Denk daar dus goed over na. Het is ook niet de bedoeling om te doen voorkomen dat je niks hebt, om aan te werken. Dit komt meestal een beetje arrogant over. Bang voor een black-out? Train dan je geheugenstrategieën.

Wat je wel kunt doen? Dat is zorgen dat je een plan hebt. Hoe ga je met jouw valkuilen om? 

Hopelijk ben je met dit artikel weer een beetje wijzer geworden. Veel succes met solliciteren. 

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!