Hoe komt u erachter welke baan het beste bij u past?

02/06/2021
|
182
loopbaantest

Vaak wordt er gevraagd: welke baan past bij mij? Maar de vraag is vooral hoe vind u de ideale baan. Aan welke eisen voldoet de perfecte baan of bestaat deze wel voor u? Er komen een paar factoren kijken bij het bepalen of een baan bij u past. Deze factoren zijn persoonlijkheid, competenties en aanbod van werk. Als u goed naar de factoren gaat kijken zult u meer inzichten krijgen in welke baan potentieel bij u past. Benieuwd hoe u erachter kunt komen welke baan bij u past? Lees dan gerust verder!

 

Uw persoonlijkheid in combinatie met beroep

Als u goed gaat kijken naar wat u wilt, wie u bent en wat u belangrijk vind kunt u sneller werk vinden dat bij u past. Zo kunt u voorkomen dat u terecht komt bij werk dat eigenlijk niet bij u past. Kijk daarom kritisch nar uzelf. Kunt u bijvoorbeeld onderscheid maken tussen wat u wilt en wie u bent? Als u hierop antwoord kunt geven, ziet u ook op uw persoonlijkheid bij de desbetreffende baan past op niet. U kunt tegenwoordig een loopbaantest doen om erachter te komen wat bij u past. Bij een loopbaantest wordt rekening gehouden met uw interesses, persoonlijkheid en drijfveren. Aan de hand van deze test worden passende beroepen gekoppeld. Er is voor ieder individu wel een beroep dat bij hem/haar past. Wanneer u uzelf aanpast zult u minder succesvol zijn in uw werk dan als u een beroep vind die echt bij u past.

Gerelateerd nieuws  Waar moet u opletten bij het kiezen van een rijschool?

 

Wanneer past een beroep niet bij je?

Wanneer uw persoonlijkheid of capaciteiten niet bij het beroep in kwestie past kunt u spreken van een mismatch. In sommige gevallen is er geen aanbod in het werk dat bij u past. Er zijn ook 3 combinaties waarbij een beroep niet bij u past. De eerste daarvan is een hobby. Dit is wanneer je een bepaald beroep heel erg leuk vind om te doen, maar er geen aanbod is in dit soort werk. Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid concurrentie of dat er geen geld mee te verdienen valt. Neem als voorbeeld het beroep schrijver. Veel mensen willen schrijver worden maar weinig worden daadwerkelijk schrijver. De tweede combinatie is illusie. Hierbij lijkt een baan u erg leuk en er is ook werk in te vinden, maar u heeft niet de nodige competenties. Een voorbeeld is dat iemand met een oogafwijking geen piloot kan worden. Tot slot is er een vergissing waarbij het werk wel aansluit bij het aanbod en uw competenties echter past het werk niet bij uw persoonlijkheid.

 

loopbaantest

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!