Het optimaliseren van bedrijfsprocessen

20/05/2022
|
182
Bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen zijn de basis van een goede organisatie. Zonder goede bedrijfsprocessen heeft een organisatie geen goed fundament. Alle bedrijfsprocessen zijn met elkaar verbonden. Een goede verbondenheid is daarom van belang. Maar ook een goed beheer van alle processen is belangrijk, want als in een proces iets mis loopt dan heeft dit invloed op de andere bedrijfsprocessen.

Soorten bedrijfsprocessen

Er zijn verschillende soorten bedrijfsprocessen van elkaar te onderscheiden. Ten eerste de operationele processen, ten tweede de management processen en tot slot ondersteunende processen.

Operationele processen

Dit worden ook wel de primaire processen genoemd. Dit omdat zij primair betrekking hebben op het doel van het bedrijf.

Management processen

De management processen worden ook wel de primaire besturende processen genoemd. Deze hebben zoals de naam al zegt betrekking op het besturen van de organisatie.

Ondersteunende processen

De ondersteunende processen zijn er om de operationele processen te ondersteunen. Dit wordt vaak gedaan door het leveren van de mensen en middelen die het primaire proces nodig heeft. Denk hierbij aan een goede administratie. Ook leveren ze diensten aan de management processen.

Gerelateerd nieuws  Wat is recruitment marketing en waarom is het belangrijk?

Waarom bedrijfsprocessen optimaliseren?

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen heeft veel voordelen. Zo wordt de kwaliteit van het product of de dient verbeterd, de levering vindt sneller plaats en de kosten kunnen worden beperkt doordat er geen dubbel werk of onnodig werk zal plaatsvinden. Het heeft ook invloed op de concurrentiepositie en de klanttevredenheid omdat er meer omzet kan worden gedraaid en sneller kan worden geleverd.

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen?

Het is belangrijk dat de informatie die binnen uw bedrijf rond gaat duidelijk en recent is. Bedrijfsprocessen bestaan uit informatie en moeten dus ook worden aangepast als de informatie verandert. Het is daarom ook belangrijk om inhoudelijk naar de informatie te kijken. De verbetering is een continu proces waardoor het belangrijk is dat ook continu alle informatie in de gaten wordt gehouden. Het is wel belangrijk dat je als bedrijf ook open staat voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen want zonder verandering vindt er geen optimalisatie plaats.

Lees ook Gids voor een meertalige klantenservice

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!